Economia

L’‘outlet’ Gran Jonquera s’ampliarà i duplicarà la superfície de venda actual

El Grup Escudero invertirà uns 40 milions d’euros en les obres de les noves instal·lacions

El nou edifici podria obrir d’aquí a dos anys o dos anys i mig

Cinc anys després d’inaugurar-se, el Gran Jonquera Outlet & Shopping, que en el seu moment va ser el primer outlet de les comarques gironines, anuncia una nova inversió, de 40 milions d’euros, per fer una ampliació que duplicarà la superfície de venda actual. En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, l’empresari i propietari del grup, Antoni Escudero, informa que ja disposa de les llicències corresponents de la Generalitat i que ha lliurat el projecte a l’Ajuntament de la Jonquera perquè li concedeixi el permís urbanístic.

Segons el projecte, es preveu edificar uns 50.000 metres quadrats suplementaris, que duplicaran la superfície actual per arribar als 100.000 metres quadrats. La nova zona comercial tindrà 21.000 metres quadrats de superfície dedicada a la venda i s’hi combinaran les botigues outlet amb les convencionals. El nou edifici representarà la creació d’una nova “ala sud”, que es comunicarà amb l’edifici actual per la plaça on ja existeix una entrada lateral. La part nova tindrà una concepció una mica diferent de l’actual, ja que combinarà les botigues outlet amb les convencionals i seran de dimensions més grans. “Ara hi ha 60 botigues, però la intenció no és doblar-les sinó que les que es facin noves tinguin més espai”, diu el propietari de Gran Jonquera a l’ACN. Sense concretar quantes noves botigues hi haurà, l’empresari avança que té gairebé el 90% dels nous establiments compromesos. Entre ells, hi haurà grans marques del grup Inditex o H&M. “Realment, genera molt d’interès perquè funciona i està molt ben situat”, assegura Escudero L’ampliació també incorporarà una zona d’oci i un aparcament subterrani de dos nivells (per substituir les places que es perdran en superfície) amb capacitat per a uns 2.000 vehicles.

Previst des de l’inici

Antoni Escudero recalca que l’ampliació completarà el projecte inicial. “És el que volíem fer des del principi, però al 2012 ens vam trobar amb la crisi i vam decidir començar amb una primera part. Cinc anys després tenim el projecte consolidat i el podem completar”, explica l’empresari. Les previsions són que els treballs comencin abans que s’acabi l’any i que el nou edifici es pugui obrir al públic d’aquí a dos anys o dos anys i mig.

Ampliar-se per competir amb la venda per internet

“Pel nostre tipus de negoci hem de tenir la capacitat de desplaçar famílies que venen de lluny”, diu Antoni Escudero. L’empresari explica que la competència dels centres comercials avui són les plataformes de venda per internet. Per atraure els clients físicament, no s’amplia només la superfície de venda sinó que s’hi incorpora un edifici singular i una àrea d’oci i lleure, que aportin “un plus”. La nova inversió, però, no significarà l’arribada de nous socis al Grup Escudero: “Som un grup familiar que es va crear fa 35 anys i no busquem nous inversors perquè el que fem funciona bé”, resumeix l’empresari. Quan es va inaugurar Gran Jonquera Outlet & Shopping, la proporció de clients de l’Estat francès era d’un 95%. Avui, segons Escudero, representen un 70% i creix la presència del client català que es desplaça cap al complex de la Jonquera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les últimes pluges salvaran la meitat de la collita de cereal a la Catalunya Central

SANT MARTÍ DE TOUS/ GAIÀ
economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?