Unió de Pagesos reclama legislar la terra agrària perquè no se'n perdi més

El sindicat tractarà aquest tema a Olot, on celebrarà l'assemblea nacional

Joan Caball va posar d'exemples els casos recents de la granja del Sisteró –va haver de tancar les instal·lacions per la pressió dels residents– o de la variant de les Preses que acaba l'eix de Bracons, per remarcar que cal que el govern legisli una qualificació especial per als sòls dedicats a l'agricultura i a la ramaderia. De la variant presenca, Caball va explicar que la UP ha presentat una al·legació als estudis de traçat i ambientals insistint que fer-la per la plana comportarà la desaparició de sòl agrícola, tot i que se soterri, i reclamant que es faci amb túnel per Marboleny. «És un contrasentit haver invertit diner públic a fer una parcel·lació modèlica i ara trinxar-la amb més diner públic», va dir Caball.

A part d'aquest tema, l'assemblea nacional tractarà sobre la comercialització dels productes agraris i sobre la futura política agrària. En el primer cas, els delegats comarcals faran esmenes per a la ponència final sobre la situació actual de la comercialització de productes agroalimentaris i les alternatives. I, en aquest sentit, estudiaran com impulsar ponts més directes amb els consumidors i com refermar l'aliança amb aquests.L'assemblea incidirà que s'homogeneïtzin les normes sanitàries i de comercialització de la Unió Europea per als productes agroalimentaris que provenen de la importació.

La UP també analitzarà les perspectives de la política agrària de la Unió a Catalunya a partir de 2013, en què s'ha de definir una nova estratègia. «Cal reorientar el suport públic cap als pagesos que volen continuar l'activitat», va reivindicar Joan Caball, qui també va apostar perquè l'assemblea serveixi per fer aportacions al debat monogràfic sobre el sector agrari de l'abril vinent al Parlament. Per això, als actes de inauguració i clausura de l'assemblea hi haurà representants de tots els grups polítics. A més, n'hi haurà d'altres sindicats pagesos estatals i nord-catalans i hi participaran els consellers de Medi Ambient i d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona