Unió de Pagesos reclama legislar la terra agrària perquè no se'n perdi més

El sindicat tractarà aquest tema a Olot, on celebrarà l'assemblea nacional

Joan Caball va posar d'exemples els casos recents de la granja del Sisteró –va haver de tancar les instal·lacions per la pressió dels residents– o de la variant de les Preses que acaba l'eix de Bracons, per remarcar que cal que el govern legisli una qualificació especial per als sòls dedicats a l'agricultura i a la ramaderia. De la variant presenca, Caball va explicar que la UP ha presentat una al·legació als estudis de traçat i ambientals insistint que fer-la per la plana comportarà la desaparició de sòl agrícola, tot i que se soterri, i reclamant que es faci amb túnel per Marboleny. «És un contrasentit haver invertit diner públic a fer una parcel·lació modèlica i ara trinxar-la amb més diner públic», va dir Caball.

A part d'aquest tema, l'assemblea nacional tractarà sobre la comercialització dels productes agraris i sobre la futura política agrària. En el primer cas, els delegats comarcals faran esmenes per a la ponència final sobre la situació actual de la comercialització de productes agroalimentaris i les alternatives. I, en aquest sentit, estudiaran com impulsar ponts més directes amb els consumidors i com refermar l'aliança amb aquests.L'assemblea incidirà que s'homogeneïtzin les normes sanitàries i de comercialització de la Unió Europea per als productes agroalimentaris que provenen de la importació.

La UP també analitzarà les perspectives de la política agrària de la Unió a Catalunya a partir de 2013, en què s'ha de definir una nova estratègia. «Cal reorientar el suport públic cap als pagesos que volen continuar l'activitat», va reivindicar Joan Caball, qui també va apostar perquè l'assemblea serveixi per fer aportacions al debat monogràfic sobre el sector agrari de l'abril vinent al Parlament. Per això, als actes de inauguració i clausura de l'assemblea hi haurà representants de tots els grups polítics. A més, n'hi haurà d'altres sindicats pagesos estatals i nord-catalans i hi participaran els consellers de Medi Ambient i d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona