Economia

economia

Endesa instal·larà més de 108.000 punts per a cotxes elèctrics

Endesa va anunciar ahir un pla per instal·lar més de 108.000 punts de recàrrega públics i privats per a vehicles elèctrics a tot l’Estat espanyol. La inversió es durà a terme mitjançant Endesa X, la nova línia de negoci que ofereix serveis de valor afegit i solucions tecnològiques innovadores en el món de l’energia.

En concret, s’instal·laran més de 8.500 punts de recàrrega pública del 2019 al 2023, acció que representa una inversió de 65 milions d’euro, així com cap a 100.000 punts privats. Amb aquesta acció Endesa manifesta que llança el pla més ambiciós per impulsar la mobilitat elèctrica que s’ha posat en marxa fins ara a la península. El conseller delegat d’Endesa, José Bogas, va afirmar: “La mobilitat elèctrica és un pilar estratègic per a la companyia, perquè es tracta d’una peça fonamental per avançar cap a un sistema energètic totalment descarbonitzat el 2050, objectiu que és compartit per tots els països que van signar els acords de la Conferència de París COP21.”

La companyia exposa que un cop els fabricants d’automòbils han aconseguit incrementar de manera substancial l’autonomia de les bateries i que el preu dels vehicles elèctrics comença a ser competitiu respecte dels de combustió, era necessari superar un últim obstacle, que és oferir una gran xarxa de punts de recarrega perquè els conductors puguin moure’s per tot el país. El pla es farà en dues fases. En els dos primers anys, Endesa establirà una xarxa de 2.000 punts de recarrega que connectaran les principals ciutats (de més de 35.000 habitants) i carreteres, cobrint els 15.000 quilòmetres de vies principals i àrees urbanes, de manera que es garantirà que el 75% de la població disposi de recàrregues al seu municipi. En la segona fase, s’instal·larà més de 6.500 nous punts d’accés públic en centres comercials i la via pública, entre altres llocs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona