Economia

Aragonès demana la implicació de totes les administracions per “evitar una guerra comercial” amb els EUA

El vicepresident del govern fa costat al sector vinícola durant la inauguració de la 23a edició de la fira Cavatast

L’executiu espanyol avisa Trump que “activarà totes les mesures legals” si imposa els aranzels a productes de la UE

El vicepresident del govern, Pere Aragonés ha demanat que totes les administracions estatals i europees “s’impliquin” en una negociació conjunta per “evitar una guerra comercial” amb els Estats Units.

Aragonés ho ha dit aquest divendres durant la inauguració del Cavatast, la fira més important del sector del cava que se celebra aquest cap de setmana a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès). Tot i que els aranzels que el govern de Donald Trump vol aplicar no afecten el cava, Aragonès ha aprofitat l’ocasió per traslladar el suport al sector vinícola.

En el seu discurs el vicepresident del govern ha fet una crida a totes les administracions “estatals i europees” perquè s’asseguin a fer una “negociació conjunta” per “evitar una guerra comercial amb els Estats Units”.

Sobre la crisi pel preu del raïm, Aragonès ha fet costat als cultivadors i els ha enviat el suport del Govern. “Ens teniu al vostre costat”, ha dit. “Un sector tant important com el del cava ha de poder repartir beneficis per tothom” ha conclòs.

A les mostres de suport als productors també s’hi ha sumat l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas que ha centrat el seu discurs de benvinguda en la reivindicació per un preu del raïm just.

Fira de referència

El Cavatast arriba aquest any a la 23a edició consolidat com a fira de referència del sector. La Rambla de la Generalitat de Sant Sadurní d’Anoia acull fins diumenge una mostra de les millors caves del país, amb l’absència destacada aquest any de Codorniu.

La mostra, oberta fins aquest diumenge, acull trenta cinc expositors, vint-i-sis que ofereixen tastos de cava i vuit de gastronomia.

El Cavatast, ha explicat l’alcalde Josep Maria Ribas, espera vendre 30.000 consumicions de cava i 24.000 de menjar. Segons les dades de l’organització, la fira deixa a la comarca de l’Alt Penedès un impacte econòmic de 3 milions d’euros.

La Moncloa avisa Trump que “activarà totes les mesures legals” si imposa els aranzels

ACN

El govern espanyol ha avisat aquest divendres al president dels EUA, Donald Trump, que “activarà totes les mesures legals” si imposa a partir del 18 d’octubre augments aranzelaris sobre productes europeus, cosa que afectaria especialment el sector de l’agricultura.

En un comunicat, el govern espanyol ha mostrat el seu “enèrgic rebuig” a la proposta de Trump. “No té sentit que un conflicte sobre el finançament de la construcció d’aeronaus civils derivi en una guerra comercial estesa al sector agroalimentari que no és bona per als ciutadans”, ha remarcat l’executiu espanyol.

“Si l’administració nord-americana rebutja la voluntat de diàleg oferta per Espanya i la Unió Europea, el govern espanyol reaccionarà de manera immediata amb fermesa i claredat per defensar els interessos de ciutadans i empreses”, diu l’executiu espanyol, que també ha demanat a la Comissió Europea que posi en marxa mesures per donar resposta a la pujada d’aranzels.

El secretari d’Estat per a la Unió Europea, Marco Aguiriano, ha convocat l’ambaixador dels EUA per transmetre-li el seu “rebuig frontal” a la mesura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid
economia

Rebuig frontal a una OPA que es cola en la campanya

barcelona
Alemanya

Protesten contra l’ampliació d’una fàbrica de Tesla

Barcelona

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona