Economia

CaixaBank guanya 1.266 milions, un 28,4% menys

Arran dels costos de l’ERO pactat que afecta més de 2.000 treballadors

El volum de negoci ha estat de 609.012 milions

L’impacte de la reducció de plantilla de CaixaBank en més de dos mil treballadors ha restat vora mil milions d’euros als guanys de l’entitat, segons les dades econòmiques del tercer trimestre de l’any presentades ahir en roda de premsa a València.

De gener a setembre, el banc va guanyar 1.266 milions d’euros, un 28,4% menys que un any abans per l’impacte de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO), que li va restar 978 milions. Sense tenir en compte el cost de l’acord laboral, que es va tancar en el trimestre anterior, el resultat del grup durant els nou primers mesos hauria augmentat un 10,4%, fins als 1.951 milions d’euros.

Els ingressos d’activitat principal de l’entitat, que representen el 94% del total, van aconseguir en el tercer trimestre el nivell més alt en la història de CaixaBank per la bona evolució de l’activitat comercial i arriben als 6.201 milions durant l’any, un 2,9% més en relació amb el trimestre anterior.

El marge d’interessos, que mostra l’evolució del negoci bancari, va augmentar un 1,3% fins els 3.720 milions d’euros, gràcies a l’increment del volum del crèdit i menors costos de finançament. El marge brut, que mesura la relació entre ingressos i costos financers, es va situar en els 6.610 milions d’euros, un 4,2 % menys.

El volum de negoci va créixer un 4,4% fins als 609.012 milions.

LA FRASE

No tenim cap bola de vidre, però sí que veiem desacceleració i no pas recessió
Gonzalo Gortázar
Conseller delegat CaixaBank

“Les protestes no són justificades ni positives”

Sobre les protestes convocades per col·lectius ciutadans contra oficines de CaixaBank, el conseller delegat de l’entitat, Gonzalo Gortázar, va recordar: “No som l’única empresa afectada per aquestes protestes, que no són justificades i no són positives per trobar una solució”, segons l’agència Efe.

Gortázar va assegurar que respecten les protestes de caràcter “no violent”, però no comparteix l’opinió d’alguns col·lectius pel que fa a la idea que el banc finança la repressió. Gortázar va recordar que CaixaBank “compleix una funció molt important a Catalunya” per la seva vocació social. “No podem fer res més que esperar que no es produeixin més episodis d’aquest tipus, encara que no són magnituds rellevants per a les xifres de Caixabank”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid
economia

Rebuig frontal a una OPA que es cola en la campanya

barcelona
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

Alemanya

Protesten contra l’ampliació d’una fàbrica de Tesla

Barcelona

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs