Pascual negocia ara amb Paradores de Turismo reobrir el balneari de Cardó

L'empresa acaba de presentar a l'Ajuntament de Benifallet un altre estudi d'impacte ambiental

Les negociacions del Grupo Pascual amb Paradores de Turismo de España s'afegeixen a les que manté des del setembre del 2008 amb l'operador gironí Termes Orion. «No ens hem tancat cap porta», va destacar el representant a Catalunya del Grupo Pascual, Ramon Cardús que, a més, va dir que estan pendents de reunir-se properament, també gràcies a les gestions del senador socialista Joan Sabaté, amb el secretari d'Estat de Turisme, com a responsable polític de Paradores de Turismo. Ara bé, el principal escull que ha hagut de superar Grupo Pascual en el projecte de reobrir el balneari de Cardó no ha estat tant la falta d'operador sinó complir les exigències mediambientals. Per tant, l'empresa ha hagut d'elaborar un altre estudi d'impacte ambiental per exigència del Departament de Medi Ambient, ja que l'antic balneari és a dins d'una zona PEIN (pla especial d'interès natural) i d'ençà que es va engegar el procés administratiu hi hagut canvis en la normativa ambiental. «Això ha fet retardar tot el procés», va lamentar l'alcalde de Benifallet, Jordi Monclús (ERC), que va confirmar que l'Ajuntament ja ha rebut l'estudi d'impacte nou i a partir d'ara l'ha de remetre als departaments de Medi Ambient, Innovació, Comerç i Turisme i Cultura, perquè en facen els informes pertinents. Per ara, ni Monclús ni ningú no s'atrevix a donar cap data d'obertura del balneari, ni tan sols de quan poden començar les obres, valorades en cap a 30 milions d'euros. «Fer un altre estudi d'impacte i les negociacions amb Paradores demostren que l'empresa continua tenint interès en el projecte. Jo crec que ara estem a la recta final», va opinar Cardús.

Un hotel de 150 habitacions

Les portes del balneari de Cardó es van obrir a final del segle XIX. El 1887 les seues aigües es van declarar d'utilitat pública per les seues propietats curatives. Després del parèntesi de la Guerra Civil, quan les instal·lacions del balneari es van aprofitar per ubicar-hi un hospital de l'exèrcit republicà, el 1940 va reobrir fins al 1967, que va tancar definitivament. Durant tots aquests anys, les instal·lacions s'han anat malmetent i molts espais on, des de principi fins a la meitat del segle XX, els més rics del país passaven llargues temporades s'han ensorrat. El projecte de recuperació del balneari que impulsa Grupo Pascual pretén conservar al màxim la fesomia de l'edifici principal així com una ampliació arquitectònica que no altere el conjunt final. En l'espai on hi havia l'antic balneari, s'hi preveu fer un hotel de cinc estrelles i 150 habitacions –130 de dobles, 10 suites i 10 d'individuals–. El balneari es reestructurarà en 2 edificis nous amb 30 suites termals, per disposar-ne. Aquests dos edificis estaran units amb l'hotel per un pont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona