Economia

La borsa espanyola baixa el 2,51% però aconsegueix mantenir els 6.600 punts

El conjunt de la banca espanyola ha perdut un 5,2%

La borsa espanyola ha perdut aquest dimarts el 2,51%, però s’ha mantingut per sobre dels 6.600 punts malgrat la reculada dels grans valors i de la banca, segons dades del mercat.

El principal indicador del mercat nacional, l’IBEX 35, ha cedit aquest dimarts 170,2 punts, aquest 2,51%, fins a 6.609,1 punts, i des del començament d’any acumula una caiguda del 30,79%.

La borsa espanyola havia iniciat la sessió amb guanys superiors a l’1% que li permetien acostar-se als 6.900 punts.

Aquest avanç se sustentava en la pujada de Wall Street durant la tarda i en l’acord anunciat ahir dilluns per Alemanya i França per a crear un fons de recuperació per import de 500.000 milions d’euros. En obrir-se la jornada continuaven fent efecte aquests esdeveniments, així com l’alça de les places asiàtiques i la millora de la confiança inversora a Alemanya i en la zona de l’euro.

No obstant això, al llarg de la jornada canviava la tendència dels futurs estatunidencs, que baixaven, igual que el preu del petroli, i l’aixecament de la prohibició de les vendes a curt incidia en alguns valors.

Pel que fa a la resta de borses europees, amb l’euro canviant a 1,094 dòlars, Frankfurt ha guanyat el 0,15%, mentre que han baixat Milà, el 2,11%; París, el 0,89%; i Londres, el 0,77%.

Per la seva banda, el mercat novaiorquès tornava posteriorment als nivells del tancament d’ahir i pendent de les intervencions del president de la Reserva Federal, Jerome Powell, i del secretari del Tresor, Steve Mnuchin, al Senat.

Al final de la sessió, mentre Wall Street registrava petits guanys, la borsa espanyola aconseguia recuperar els 6.600 punts, malgrat la baixada del 5,25% de l’índex sectorial de la banca, amb tots els seus valors en pèrdues excepte Unicaja, que ha pujat el 0,53%.

Banc Sabadell ha cedit l’11,87%, la major caiguda de l’IBEX, amb Bankia en el segon lloc i un descens de l’11,13%. Les dues entitats han encapçalat també les caigudes del mercat continu.

Liberbank ha cedit el 9,08%; Banc Santander, el 5,58%; BBVA, el 4,52%; CaixaBank, el 4,18%; i Bankinter, l’1,71%.

La resta dels grans valors han baixat: Telefónica ha retrocedit el 9,43%, la tercera major caiguda de l’IBEX i del continu, en tant que Inditex ha perdut l’1,87%; Repsol, l’1,09%; i Iberdrola, el 0,6%.

El rendiment del bo espanyol a llarg termini baixava vuit centèsimes, al 0,71%, i la prima de risc passava de 127 a 118 punts bàsics, nivell de començaments d’abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona