Economia

Hi haurà temporada turística malgrat el coronavirus

Creuen que el turista té ganes de venir

Reconeixen que serà una temporada dolenta, amb un juliol en què es treballarà a mig gas i un agost que pot portar bona ocupació

Els estrangers volen saber què es trobaran a la demarcació

Amb l’entrada de la fase 3 i l’anunci del govern espanyol, aquest cap de setmana, de l’obertura de fronteres aquest mes de juny, els establiments turístics que fins ara no havien decidit obrir portes ho faran. El sector és unànime: el client té ganes de venir i malgrat que no serà un bon any, “hi haurà temporada”, segons diu Carles Anglada, director general del Grup Escampa, propietari, entre d’altres, del Park Hotel San Jorge o el Cliper by Park Hotel San Jorge, tots dos de Platja d’Aro. El San Jorge va ser un dels primers hotels que van obrir a la demarcació: “Nosaltres volem els hotels oberts”, assegura. “Necessitàvem obrir, agafar sensacions i al final l’aposta econòmica ens ha sortit bé”, diu Anglada, que manté: “Encara que no hagi servit per guanyar diners necessitàvem tornar a la normalitat, tenir la gent treballant i agafar optimisme després de mesos dolents.”

Anglada assegura que malgrat les limitacions de moviments han tingut clients “perquè hi havia molta gent que s’havia de desplaçar per treballar i no tenien on allotjar-se”. Aquest cap de setmana passat van tenir més de 30 habitacions ocupades, majoritàriament per gironins que “volien veure el mar”. “Amb això no ens hi havíem trobat mai”, manté. De cares a aquest estiu preveu, si no hi ha res que ho espatlli altre cop, un juliol i un agost força normal perquè “el nivell de reserves de juliol i agost és pràcticament del 50%”.

El president de Grup Costa Brava Hotels de Luxe, Xavi Rocas, vinculats als hotels El Far de Sant Sebastià, que ja és obert; el Mas de Torrent, que obrirà el 26 de juny, o l’hotel Casa Vincke, de Palamós, que té previst obrir dijous, assegura que els que fan més preguntes són els clients internacionals, sobretot per saber què es trobaran a la demarcació quan arribin. “Ara, per exemple, tenim una allau de trucades preguntant per Cap Roig, que s’ha anul·lat”, comenta. Reconeix que han tingut moltes anul·lacions, sobretot a El Far, “perquè allà s’hi fan molts casaments”. “S’han aguantat els de menys de 80 persones però, en canvi, alguns dels més grans s’han posposat i d’altres s’han anul·lat perquè no hi ha la seguretat que els convidats puguin venir amb avió (molts casaments que es fan són de persones que venen d’altres països)”, diu.

Rocas creu que aquesta serà una temporada atípica perquè “si les coses van mitjanament bé serà dolenta i si no van gaire bé serà desastrosa”. Creu que el juliol es treballarà a mig gas perquè molts estrangers, sobretot els anglesos, no vindran, i l’agost, si el temps acompanya, serà fort. Confia, a més, que la temporada es pot allargar per darrere i que el setembre i l’octubre poden ser mesos positius. El president del grup Costa Brava Hotels de Luxe ha recomanat als associats no abaixar preus de les estades, “perquè si s’abaixen els preus, costarà molt tornar-los a apujar”.

Narcís Ferrer, propietari de l’hotel Can Liret de Palafrugell, que pertany a l’agrupació Petits Grans Hotels de Catalunya, assegura que en aquests darrers tres dies i “quan encara no s’havia anunciat que s’obrien fronteres”, les reserves s’han accelerat. Can Liret és un hotel de nou habitacions, que només fa un any que funciona, que està obert des de fa tres setmana i que “ha fet una aposta important per la domòtica”. “Això ha estat ben acollit pel client”, comenta. Assegura que els estan entrant reserves de francesos, belgues i holandesos: “Els primers dies les consultes dels clients eren més incisives en relació amb la seguretat per la Covid, però que ara entren reserves amb més normalitat”, explica.

Judit Corcoy, del càmping La Fageda, d’Olot, que ha obert les seves portes aquest cap de setmana, comenta sobre els clients: “Estaven bastant al cas dels protocols que havíem de seguir tots plegats.” Entre els principals clients d’aquest cap de setmana hi ha hagut famílies però també alguna parella. És un càmping que és obert tot l’any perquè està situat al parc natural de la Garrotxa (al costat de la Fageda d’en Jordà) i reconeix que per la Covid van tenir moltes anul·lacions que estan recuperant. “El juliol hi ha força reserves i l’agost serà com qualsevol altre any”, manté.

Pel que fa a Carme Vilà, de l’empresa Naturaki, que gestiona unes 95 cases de vacances a la demarcació, explica que han treballat molt poc aquests dies però que quan puguin venir els barcelonins “s’ocuparan totes les cases”. Reconeix que hi ha hagut anul·lacions de turistes estrangers, però que els espais s’han omplert amb clients catalans i que, per tant, les previsions de juliol i agost són molt bones.

Necessitàvem obrir, agafar sensacions, i l’aposta econòmica ens ha sortit bé
Carles Anglada
DIRECTOR DEL GRUP ESCAMPA

LES FRASES

Els clients estan bastant al cas dels protocols que hem de seguir tots plegats
Judit Corcoy
CÀMPING LA FAGEDA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona