Economia

El Govern afegeix 5 milions més per a ajuts al lloguer d’habitatges i reclama a l’Estat que dobli la seva quantitat

L’executiu català va haver d’aturar l’admissió de sol·licituds perquè la convocatòria va quedar desbordada en menys de 15 dies

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet ACN.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat un acord amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, per aportar 5 milions d’euros –procedents del fons de contingència– per a ajuts al lloguer d’habitatges.

En el marc d’una interpel·lació al ple del Parlament, el conseller ha reclamat a l’Estat que dobli els 14,5 milions d’euros que fins ara ha destinat a aquest tipus d’ajut per a Catalunya. I és que el Govern va haver d’aturar les sol·licituds perquè en 15 dies se’n van rebre 15.500 peticions.

Segons els càlculs de Calvet, el cost de totes aquestes sol·licituds tenint en compte el pagament màxim de sis mesos suposen més de 64 milions d’euros.

“Aquest Govern està al costat dels catalans i sap que l’habitatge és un bé de primera necessitat. Estem satisfets de poder anunciar que hem acordat amb el vicepresident Aragonès aportar 5 milions procedents del fons de contingència per contribuir a aquesta necessitat urgent”, ha afirmat des de la tribuna de l’hemicicle. Uns recursos que, segons ha explicat, se sumaran als 14,5 milions que fins ara ha aportat l’Estat.

Es tracta, segons Calvet, de fer una aportació per complir amb la proporció 70%-30% i ha afegit que si l’Estat hi posa uns altres 14,5 milions, el Govern tornarà a aportar uns 5 milions més. “Reitero que cal una aportació major de l’Estat i li demano que ens ajudi”, ha dit dirigint-se a la diputada del PSC Rosa Maria Ibarra. Ibarra ha considerat que els 5 milions no són l’import necessari per a les necessitats de la societat tot i afegir que “val més això que res”. I en resposta al conseller Calvet, que insta l’Estat a aportar més recursos en habitatge, la diputada socialista ha respost que és un tema de “prioritzar” els recursos que arribaran dels 16.000 milions d’euros a repartir entre les comunitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona