Economia

heura foods

Tenir una experiència càrnica amb vegetals

El camí de tres anys d’Heura Foods, que elabora productes carnis amb ingredients vegetals, és el d’una història d’èxit cap al que Bernat Añaños, cofundador de l’empresa amb Marc Coloma, creu que és un veritable canvi de paradigma: “la tendència a la reducció del consum de carn s’estén, uns consumidors per consciència animalista, altres per tenir una dieta més saludable.”

Adoba els seus arguments amb dades com que a l’Estat espanyol un 50% dels consumidors està reduint el consum de carn, un 90% al Regne Unit. Durant els més de dos anys de trajectòria, Heura Foods ha vist com li ha fet plena confiança el canal de restaurants, que ara mateix suposa el 45% d’un negoci que l’any passat va assolir els 2,5 milions d’euros. Com diu Añaños, “volíem al restaurant donar resposta als que ja no volien més carn, però que volien mantenir una experiència càrnica, amb un impacte positiu a la salut i al planeta.” Així mateix, l’estratègia d’anar ocupant el territori del gran consum de mica en mica, entrant per establiments selectes, ara ja és present a les grans cadenes de distribució. Heura Foods vol seguir invertint en la mutació del producte, per fer-lo encara més saludable, a banda de millorar-ne el sabor i la textura. Fins ara, s’hi han fet ajustaments com reduir-ne la composició de productes, la quantitat de sal o l’oli de gira-sol en el pollastre o eliminar l’embolcall de plàstic. En el futur, Heura Foods, que treballa amb la soja com a matèria primera de proteïna, vol provar amb les propietats càrnies del pèsol. Amb presència als mercats de França, Itàlia, Països Baixos, Portugal, Singapur o Hong Kong, la firma acaba de donar el salt a la regió llatinoamericana, tot establint-se a Xile de la mà de la cadena de supermercats Tottus, que li permetrà aviat aterrar al Perú. Actualment fabrica a Països Baixos i Holanda, té previst fer una ronda de finançament aviat, que li permetria traslladar producció a Catalunya, País Valencià i el nord de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS