Economia

La cooperativa La Fageda augmenta les vendes un 4,1% el 2009 i fa inversions per valor de 840.000 euros

La cooperativa La Fageda, de Santa Pau, va tenir unes vendes de 9,7 milions d'euros el 2009, un 4,1º% més que l'exercici anterior amb «uns resultats de 313.691 euros, els quals, en tractar-se d'una entitat sense afany de lucre, han anat íntegrament al fons de reserva de l'empresa», segons es va donar a conèixer en l'assemblea general de socis de la cooperativa. L'activitat de lactis representa el 88% de la facturació, i la resta d'activitats econòmiques són jardineria, ramaderia, viver i taller de manualitats.

Les inversions del 2009 van arribar als 847.607 euros, gairebé el doble que el 2008. Gran part d'aquestes inversions han estat destinades a la posada en funcionament de la fàbrica de gelats artesanals Bodn, de la cooperativa d'inserció laboral Coinre de Badalona, que havia presentat un expedient de regulació d'ocupació i que La Fageda va adquirir just un any abans. La Fageda ha tret al mercat cinc tipus de gelats: dos són de iogurt, el seu producte estrella; un de natural i l'altre de fruites del bosc; els altres tres són de xocolata, de nata i de vainilla.

Les perspectives per a aquest any son favorables, segons la companyia, i «apunten a un creixement entre el 5 i el 7% respecte del 2009». La venda de gelats i del iogurt cremós de La Fageda que s'anomena El Llaminer «tenen una bona acceptació».

Durant aquest exercici 2009, la Fageda ha incorporat 23 persones més a la seva plantilla i 20 persones més en d'altres empreses de la Garrotxa, «gràcies al programa d'integració a la comunitat». D'aquests 43 nous llocs de treball, 32 corresponen a persones que presenten discapacitat psíquica.

Actualment La Fageda dóna feina a 270 persones, 160 de les quals pateixen discapacitat intel·lectual o malaltia mental crònica. D'altra banda la cooperativa gestiona serveis d'habitatge per a 58 treballadors seus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona