Economia

PERE BARRIOS

CANDIDAT A LA PRESIDÈNCIA DE PIMEC

“A Pimec li cal menys servei i més cervell”

“Hem de guanyar més força davant l’administració i d’altres agents socials”

“La tensió amb la Cambra ha estat fruit d’un malentès”

“No tenim cap complex de dir-nos independentistes”

Ha irromput en la cursa per la presidència de Pimec davant de l’anunci precipitat d’eleccions a l’organització. La seva candidatura, Eines Pimec, aspira a renovar la patronal per fer-la més bel·ligerant i amb un plantejament desacomplexadament independentista.

Han aconseguit constituir una candidatura i uns avals en un temps rècord...
Estem molt contents i agraïts a tothom qui hi ha col·laborat perquè el repte era difícil. Hem hagut de fer-ho en molts pocs dies, mentre que l’altra candidatura s’ha pogut treballar des del juny passat.
Han denunciat que la candidatura rival, la de l’actual secretari general de Pimec, Antoni Cañete, va avançar delegacions de vot abans d’hora. Prendran algun tipus de mesura legal?
Estem estudiant el tema. El fet més objectiu és que en l’última assemblea de l’any passat, al juny, l’actual president de Pimec, Josep González, ja va presentar Cañete com “el seu successor”, no pas com a candidat. No hi ha dubte de qui ha tingut més temps per treballar.
També estan en contra de la nova clàusula dels estatuts perquè el president percebi una remuneració. Per què?
Fins ara Cañete era empleat de Pimec, com a secretari general. Ara s’ha fet una modificació estatutària a mida perquè pugui continuar rebent remuneració. Pensem que l’empresari que presideixi l’entitat no ha de cobrar res, com ha estat sempre.
Quan parlen de “canvi de tarannà” en el seu programa, a què es refereixen?
Volem una patronal molt més ambiciosa que la que hi ha hagut fins ara. A banda de les quotes dels socis, Pimec s’ha finançat sobretot fent serveis semblants als d’una gestoria i també pels cursos de formació. Nosaltres proposem substituir “serveis per cervell”.
En què consisteix això?
Hem de tenir més força pel que fa a la representativitat, i també de poder solucionar tots els dubtes dels nostres empresaris. I que si es detecta una necessitat general o important hi hagi força per presentar-se davant de l’administració o de qui faci falta per canviar les coses.
Això vol dir incrementar la combativitat també davant d’altres agents socials com ara els sindicats?
En les negociacions Pimec sempre ha prioritzat l’estabilitat, s’han evitat les confrontacions i s’ha buscat un perfil baix.
Des de la candidatura rival, Antoni Cañete ha acusat Eines Pimec de voler instrumentalitzar la patronal. Què hi respondria?
És que justament el que ha de ser Pimec és un instrument que representi i actuï defensant les pimes catalanes. I si ho diu per la nostra condició d’independentistes, no tenim cap complex i no ens amaguem que ho som. Des de diumenge s’ha demostrat que aquesta condició és majoritària a Catalunya i no hauria d’escandalitzar ningú. I en tot cas som empresaris independentistes, dos atributs que l’altre candidat potser no té.
Proposa concentrar l’esforç en una sola gran patronal obviant Foment. Què passa amb organitzacions com la Cecot o la Unió Patronal Metal·lúrgica?
No hi tenim res a dir, per descomptat. Son importants, necessàries i molt especialitzades en els seus respectius àmbits.
Si accedeixen a presidir Pimec, millorarà la relació amb la Cambra de Barcelona, que ha estat tensa arran de la proposta de la llei de cambres?
Justament va ser la força de les patronals unides la que va aturar l’aprovació d’una llei que no els agradava, tot i que ja havia arribat al Parlament per ser tramitada. Amb tot, no hi havia fonament perquè els agents socials se sentissin agredits, perquè en el text proposat per la Cambra no es qüestionava cap representativitat de Pimec ni de Foment. Crec que el rebuig del text va ser fruit d’una mala interpretació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona