Economia

Arrenca per fi l'Illa Càrnia de Lleida

Cervera i Granyanella sol·liciten a Urbanisme la redacció dels projectes

Reserven 40 hectàrees de la Segarra per invertir-hi 200 milions d'euros en quatre anys

El govern comença a moure's per fer realitat un projecte del qual a Lleida fa anys que es parla. Es tracta de l'Illa Càrnia, un gran complex industrial dedicat a la indústria ramadera i bàsicament al sector porcí que es construirà a la Segarra. L'Illa Càrnia lleidatana es desenvoluparà per fases i la primera consistirà en la construcció d'un escorxador que doni sortida a la gran producció porcina de Ponent i que ha de sacrificar els animals en altres indrets. La segona fase permetria construir naus per a empreses de serveis d'aquest escorxador, incloent-hi la recerca, i la tercera part seria per a altres naus perquè diversos operadors privats fessin tota la resta del procés de transformació de la carn. La finalitat, per tant, és que un porc viu entri a l'Illa Càrnia i, després de diversos processos, en surtin els preparats llestos per a la distribució i l'exportació. Tot plegat amb la previsió d'invertir 200 milions i generar més de 350 llocs de treball.

Ara per ara, els ajuntaments de Cervera i Granyanella han pactat instal·lar aquest complex en uns terrenys de 40 hectàrees situades entre els dos municipis segarrencs, vora l'autovia A-2 i l'eix transversal. També han aprovat un primer document en el qual sol·liciten a Urbanisme que redacti un pla director per desenvolupar el projecte, que ha d'incloure les modificacions urbanístiques municipals, expropiacions, projectes executius, impacte ambiental o accessos, entre altres aspectes.

La iniciativa la lideren les administracions, però amb l'objectiu que sigui el mateix sector qui se'l faci seu, el gestioni i l'exploti. De fet, el Departament d'Agricultura manté contactes des de fa temps amb diverses empreses que veuen amb bons ulls participar en el projecte. El problema, però, és que la crisi pot demorar aquesta implicació privada. L'alcalde de Cervera, Joan Valldaura, explica que la previsió és disposar a finals d'any d'aquest pla director i així concretar un calendari que no superi els quatre anys. Valldaura parla “d'una gran oportunitat per a Cervera i la Segarra després de les deslocalitzacions i tancaments d'empreses”. La darrera, precisament, l'escorxador L'Agudana.

Lleida lidera la producció porcina de Catalunya amb sis milions de canals a l'any. L'Illa Càrnia podria sacrificar 15.000 caps de bestiar diaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona