Economia

Torrent s’estrena en el càrrec amb una visita a Seat carregada de significats

El conseller remarca el compromís del govern amb l’empresa i promet tot el suport a l’electrificació

Defineix el grup com a “soci estratègic” a Catalunya

El nou conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va ser ahir a la planta de Seat de Martorell (Baix Llobregat) en el que va ser el seu primer acte oficial després de la presa de possessió del càrrec. Amb aquesta estrena, Torrent va voler donar una càrrega de contingut a la visita, que “és en si mateixa un missatge”, va remarcar, sobre el compromís del govern de la Generalitat amb l’automobilística i amb els plans d’electrificació del sector a Catalunya.

Per Torrent, la transició cap a la mobilitat elèctrica és “clau” per a l’economia del país, per la qual cosa troba “prioritària” la instal·lació de la preuada fàbrica de bateries en algun lloc del territori. En aquest sentit, el conseller va prometre que el govern “lluitarà políticament” perquè això es compleixi i esdevingui un “trampolí” i un “motor” per al canvi de model productiu que necessita el país.

La presència de Roger Torrent també tenia un contingut simbòlic de compensació, i és que quan Seat va presentar el seu pla per desenvolupar el cotxe elèctric, a principis de març, amb la presència del president espanyol, Pedro Sánchez, i del rei Felip VI, cap membre del govern va assistir a l’esdeveniment, en què també es commemoraven els 70 anys de Seat a Catalunya, amb la presència del president del grup Volkswagen, Herbert Diess.

“Seat és un soci estratègic”, va subratllar Torrent, que va destacar l’aposta per la innovació de la marca a través de les noves formes de mobilitat, les seves estratègies per a la transformació del sector i la seva missió social amb la formulació d’un nou model productiu que fa front al canvi climàtic. “Tindrà sempre el nostre suport”, va reblar el conseller.

Seat ja ha anunciat el seu pla per fabricar més de mig milió de vehicles elèctrics urbans el 2025, però els alts càrrecs del grup exigeixen facilitats per part de les administracions perquè impulsin l’electrificació del sector. Després d’entrevistar-se amb el president de Seat, Wayne Griffiths, Torrent va visitar el centre tècnic de la companyia i va mantenir una reunió amb el president del comitè d’empresa, Matías Carnero.

LES FRASES DE ROGER TORRENT

L’electrificació és una aposta imprescindible en un moment de cruïlla, tant des del punt de vista social com econòmic
Lluitarem perquè la fàbrica de bateries s’instal·li a Catalunya, perquè és un trampolí per al canvi de model productiu que cal al nostre país

Les bateries s’han de fer aquí

Torrent va voler posar l’accent en la necessitat d’instal·lar la fàbrica de bateries en territori català, fins al punt que va assegurar que no concep que la planta, molt disputada per unes quantes comunitats de l’Estat espanyol, pugui anar a cap altre indret. “Nosaltres treballem perquè s’instal·li a Catalunya”, va sentenciar, i hi va afegir que el projecte és “una peça molt important” en el procés de transformació de l’economia catalana. Per Torrent, la Generalitat té la “determinació” de concretar les apostes estratègiques que ja s’han definit a través dels fons europeus, per la qual cosa “alinearà totes les sinergies administratives” necessàries perquè la planta vingui a Catalunya. Torrent va avançar que en les properes setmanes el govern concretarà com es materialitza aquesta ajuda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona