Economia

El Sabadell preveu una altra retallada de la seva plantilla

El pla estratègic fins al 2023 estima uns guanys de 670 milions

El grup mantindrà les filials britànica i mexicana

El pla estratègic del Sabadell fins al 2023, presentat ahir als analistes pel conseller delegat de l’entitat, César González Bueno, no descarta que hi hagi més reduccions de plantilla abans d’aquell any. Aquesta eventual reestructuració, que, segons González Bueno, hauria de contribuir a reduir uns 100 milions de costos anuals, s’afegiria a la pactada a final del 2020 i que ha enllestit en el primer trimestre d’enguany. Aquesta ha afectat més de 1.800 empleats amb un estalvi anual de 140 milions.

Tot i que el conseller delegat no va concretar quants treballadors es veurien implicats en l’anomenat “pla d’eficiència”, alguns observadors aventuraven la xifra d’unes mil persones. González Bueno ho va justificar assegurant que “cal buscar la rendibilitat per totes les vies, incloent-hi la revisió del nombre de treballadors”.

Pel que fa al pla estratègic difós ahir, que repensarà la banca minorista i se centrarà en la d’empreses, els càlculs dels responsables del banc, explicats ahir als mercats, auguren uns guanys d’uns 670 milions el 2023. Una xifra, aquesta, encara per sota dels resultats previs a la pandèmia, ja que el 2019 el benefici net va ser de prop de 770 milions. González Bueno va definir aquestes aspiracions com a “ambicioses però realistes”. El banc també va informar el regulador borsari, la Comisión Nacional del Mercado de Valores, que no planeja vendre les seves filials al Regne Unit i Mèxic.

El Sabadell planteja aquest full de ruta després d’un any un xic mogut en el si de l’entitat. Al marge de l’esmentada reestructuració, durant uns mesos va estar negociant una possible fusió amb el BBVA. També es va produir el relleu de l’històric Jaume Guardiola com a conseller delegat per González Bueno, i ara mateix té en marxa converses amb MoraBanc per vendre-hi la seva filial andorrana.

LA XIFRA

1.000
empleats,
segons alguns experts, es veurien afectats per la nova reestructuració, que s’afegeix a la d’enguany.

La borsa vacil·la i l’acció tanca a la baixa

Els plans del Banc Sabadell van topar ahir amb els inversors, que a l’hora de tancar els mercats van castigar les accions de l’entitat. Concretament, els títols del Sabadell van retrocedir un 6,7% respecte a la vigília, i van tancar a un preu de 0,629 euros per acció. Val a dir, però, que tot i el toc d’atenció d’ahir l’entitat ha vist com les seves accions s’han revalorat més d’un 80% al llarg d’aquest any i que ara com ara lidera les pujades anuals de l’Íbex 35.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona