Economia

Toxo diu a Girona que la reforma laboral és la més regressiva de la història

El secretari general de CCOO va dir que la reforma es pot veure empitjorada a partir de les esmenes presentades al Parlament per CiU, PNB i el PP

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, va assegurar ahir a Girona que la reforma laboral és “la més regressiva de tota la història de la democràcia a Espanya” i que aquesta es pot veure “empitjorada” a partir de les esmenes presentades al Parlament “tant per CiU com pel PNB i el PP”. Toxo, que va participar ahir en una reunió del consell intercomarcal del sindicat de les comarques gironines, va acusar CiU de fer el “joc brut” al PSOE en plantejar esmenes al decret de reforma laboral que, segons la seva opinió, encara perjudiquen més els treballadors. Les propostes de CiU, segons Toxo, suposen “una línia d'involució més important que el que va plantejar el mateix partit socialista”, malgrat que va precisar que el debat no ha de derivar en un enfrontament entre sindicats i oposició “perquè la responsabilitat primera és la del govern”.

De les esmenes criticades, Ignacio Fernández Toxo en va destacar una “de molt apreciada per la patronal”, com és que la Seguretat Social financi els primers dies de baixa laboral. Aquest tipus de mesures, sumades al fet que “les empreses ja es beneficien de moratòries en el pagament de cotitzacions a la Seguretat Social”, derivaran que “després diguin que cal retallar el pagament de pensions”.

Respecte a les esmenes que ha presentat el PP, el secretari general de CCOO va qualificar d'“anticonstitucional” la que fa referència, segons les seves paraules, a la prohibició de convocatòria de vaga quan “una empresa vulgui modificar el contingut d'un conveni col·lectiu”.

LA FRASE

Les propostes de CiU suposen una línia d'involució més important que el que va plantejar el mateix partit socialista

Visita a les empreses Comexi i Bellsolà

El secretari general de CCOO va visitar ahir les empreses Comexi, de Riudellots de la Selva, i Bellsolà, d'Aiguaviva, amb l'objectiu de “conèixer les instal·lacions, parlar amb els treballadors i amb la direcció de les dues empreses”. “Són empreses punteres. Una va tenir dificultats quan va començar la crisi econòmica –Comexi–, però sembla que va recuperant-se perquè el mercat de béns d'equipament en el camp que ells treballen comença a tirar, i això ha permès que l'ERO que tenien s'hagi suspès i hagin fins i tot contractat treballadors”, va dir.

De Bellsolà va explicar que l'empresa “pateix les conseqüències d'una retracció del consum” i també “de la pressió de les grans distribuïdores”, que “els obliga a posar preus que difícilment cobreix els marges necessaris per obtenir beneficis”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona