Economia

economia

Comforsa té un increment de vendes del 50%

El conseller Huguet va visitar l'empresa ahir i va felicitar l'equip directiu per la recuperació després de l'ERO

Comforsa, la companyia amb seu a Campdevànol i Ripoll, especialitzada en transformació d'acer per a la forja i mecanització destinada a l'automoció, està registrant un increment de la demanda del 50% amb un nivell d'exportació del 85%, segons va explicar ahir el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, en la seva visita a la seu de l'empresa a Campdevànol. Huguet es va reunir amb el consell d'administració i equip directiu de l'empresa i va constatar “el bon ritme de creixement de Comforsa, del 60%, que s'ha vist reflectit en la recuperació de bona part de la plantilla”.

Huguet va felicitar la cúpula directiva de l'empresa i va avalar els canvis que està impulsant l'equip per tal de garantir-ne la viabilitat i competitivitat. En aquest sentit, el conseller va assenyalar que “els canvis són per millorar i accelerar encara més la recuperació d'aquesta indústria, d'un alt valor estratègic per al Ripollès”.

Segons el conseller, “calen fer canvis a l'hora de treballar, més qualitat, més productivitat, més formació i també pensar en el futur”. Huguet també va traslladar a l'equip directiu les noves oportunitats de negoci que suposen nous sectors industrials com ara el nou mercat al voltant del vehicle elèctric, la construcció d'aerogeneradors o el reciclatge.

El Departament d'Innovació, Universitat i Empresa participa a Comforsa a través d'Avançsa, i ha destinat un total d'11 milions d'euros a la capitalització de l'empresa.

La companyia va presentar el mes de maig un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a 198 treballadors que incloïa prejubilacions, rescissions de contractes i atur temporal.

A hores d'ara ja s'han reincorporat 78 d'aquests 198 treballadors que estan afectats per l'ERO temporal, i l'empresa es va comprometre que al llarg d'aquest any i durant el 2011 ho faran la resta. Aquests treballadors afectats per l'ERO participen en un pla de formació amb el suport de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès i la Fundació Eduard Soler. En total, 162 persones ja se n'han beneficiat.

El quart Centre d'Acollida de Turística és a Ripoll

El conseller Huguet també va inaugurar ahir el Centre d'Acollida Turística (CAT) de Ripoll que s'ha dedicat a la figura de Guifré el Pilós. Aquest CAT, el quart de Catalunya, després dels de Teià, Vilajuïga i Sallent, ha tingut una inversió d'un milió d'euros. Josep Huguet va destacar la importància del centre per a la política d'acollida turística “moderna i integradora” i per a la creació de grans rutes nacionals. “Aquest és el concepte de turisme modern i sostenible que volem”, va destacar. Aquest centre, segons el conseller, acull una temàtica històrica i també naturalista, una oficina d'informació i una botiga-bar per promocionar els productes de la terra. La creació de la Xarxa de Centres d'Acollida Turística és una de les accions del pla estratègic de turisme a Catalunya 2005-2010, i el seu desplegament, previst entre els anys 2007 i 2011, comporta una inversió total de 10 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ