Economia

Les vendes al sector de serveis creixen un 15%

És un increment rècord en un semestre des que es recullen dades, l’any 2006

Les vendes del sector de serveis a Catalunya durant el primer semestre del 2021 –entre els mesos de gener i juny– van créixer un 14,8% respecte al mateix període de l’exercici anterior. Aquest increment és el més accentuat en un semestre des que es recullen dades –les primeres són del 2006–, després que la primera meitat de l’any passat es registrés una forta caiguda de l’activitat per la implantació de l’estat d’alarma des del 14 de març pel reial decret 463/2020.

L’ocupació no arrenca

Malgrat la recuperació evidenciada en aquests primers sis mesos de l’any amb un creixement del tot inèdit, el nombre d’ocupats al sector de serveis es manté encara un 0,8% per sota dels nivells de l’exercici anterior, segons les dades publicades ahir per l’Instituto Nacional de Estadística (INE). Al conjunt de l’Estat, la situació és similar, amb un increment de les vendes del 14,1% però amb uns nivells d’ocupació un 1,1% inferiors als mesos previs a la pandèmia.

Juny del 2021 i del 2020

Si s’agafa únicament la xifra del mes de juny i es compara amb el mateix mes del 2020 –encara sota l’estat d’alarma–, les vendes del sector serveis a Catalunya van experimentar un creixement interanual del 21,4%, un increment pràcticament calcat al de la mitjana espanyola (21,7%). En el rànquing per comunitats, les Illes Balears sobresurten en el primer lloc amb un augment del 35,4% i a continuació hi ha Madrid (27,3%), les Illes Canàries (24,1%) i Galícia (22,9%). Per sota de Catalunya hi ha Castella i Lleó (20,3%), Cantàbria (20,2%), el País Valencià (19,1%), La Rioja (19,0 %), Andalusia (18,9%), Navarra (18,5%), Castella-la Manxa (17,4%), Aragó (16,5%), el País Basc (16,0%), Astúries (14,1%), Extremadura (13,9 %) i Múrcia (7,7 %).

Més treballadors

Pel que fa als nivells d’ocupació del sisè mes de l’any, aquests sí que es van incrementar respecte al mateix període de l’exercici anterior. A Catalunya, el nombre de treballadors al sector es va incrementar un 3,8% en termes interanuals, mentre que en el conjunt de l’Estat ho va fer un 3,4%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva