Economia

GasGas invertirà 5,7 milions d’euros en una nova fàbrica de motocicletes a Terrassa

Generarà 40 llocs de feina, tindrà capacitat per produir 5.000 unitats a l’any i s’abastirà majoritàriament de proveïdors locals

El fabricant de motocicletes GasGas invertirà 5,7 milions d’euros en una nova fàbrica a Terrassa que comportarà la creació de 40 llocs de feina directes i més de 500 d’indirectes.

La planta, que serà un “referent d’eficiència i modernitat”, segons els seus responsables, tindrà capacitat per produir unes 5.000 motocicletes de trial a l’any i serà la primera del grup KTM fora d’Àustria.

Com ha destacat el conseller d’Empresa, Roger Torrent, aquesta inversió garanteix el futur de la mítica marca catalana a Catalunya i reforça el teixit d’empreses proveïdores del sector de la moto, “estratègic” pel Govern. En aquest sentit, Torrent ha anunciat que el Departament destinarà 500.000 euros en ajuts directes per posar en marxa la factoria.

La nova planta, que es construirà en uns terrenys a tocar de les instal·lacions de KTM Espanya a Terrassa, comptarà, a banda del procés de fabricació de motos, amb un centre d’investigació i desenvolupament de models de trial, l’àrea de compres i atenció al client i l’àrea de competició.

El director general de GasGas, César Rojo, ha reconegut que quan KTM es va plantejar el creixement de la marca catalana, el “més fàcil” hauria estat integrar la nova planta en alguna de les que el grup té a Àustria, però que, gràcies al suport de Generalitat i Ajuntament de Terrassa per agilitzar la compra dels terrenys, van poder convèncer el grup de construir-la a Catalunya.

Una decisió que el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha celebrat perquè va en la línia de la voluntat del Govern “d’atraure inversions per reindustrialitzar el país amb projectes sostenibles que generen llocs de treball estables”.

Torrent ha recordat que el de la moto és un sector “estratègic” per al país i ha celebrat que l’aposta de GasGas per quedar-se a Catalunya suposarà reforçar “el teixit de proveïdors locals”.

El primer producte de la nova planta serà la gamma completa de motocicletes de trial GasGas, amb una capacitat de fabricació de fins a 5.000 unitats anuals. L’inici de la producció està previst per al segon trimestre del 2022. “Farem una fàbrica del segle XXI; respectuosa amb el medi ambient i un referent en eficiència i modernitat”, ha destacat César Rojo.

La històrica marca GasGas, líder en el segment del trial ha estat recuperada per KTM, del grup Pierer Mobility, després de comprar-la a Torrot Elèctric, que havia adquirit la unitat productiva en el concurs de creditors de la marca catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona