Economia

Balanç desigual de l’ocupació turística a la demarcació

Les festes de Nadal deixen bones ocupacions als allotjaments turístics a la muntanya i la Costa Brava centre, però fluixes a la resta de comarques

Les ocupacions a les comarques gironines han estat desiguals aquestes festes de Nadal, segons informa l’ACN. Com era previsible, la zona de muntanya ha viscut unes festes “molt bones”, amb molts establiments complets, especialment aquells que es troben a prop de les estacions d’esquí. En canvi, la Costa Brava s’ha vist més castigada, sense registrar grans ocupacions i amb molts establiments tancats. A més, les restriccions per la pandèmia han fet “encara més mal” a un sector “molt tocat”. El president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques Gironines (FHCG), Antoni Escudero, reivindica “el model ideal” que, a criteri seu, suposa Madrid i carrega contra les restriccions imposades a Catalunya, “que arruïnen” el sector.

Hotelers i restauradors fan un balanç “positiu dintre de les possibilitats”. I és que les restriccions han tornat a “fer mal” a un sector que esperava l’arribada de les festes per recuperar-se definitivament de la pandèmia. Tot i això, els establiments han omplert fins al 50% de limitació que tenien en interiors. Per zones, tal com s’esperava, la Cerdanya i el Ripollès han estat les que més bé han treballat, mentre que s la Costa Brava de l’Alt Empordà i la de la Selva marítima l’ocupació ha estat “fluixa”. El litoral del Baix Empordà, però, ha tancat amb bons números. Cal tenir en compte que es tracta d’una zona amb una important afluència de turisme de Barcelona i la seva àrea metropolitana i amb un nombre destacat de localitats amb segones residències. On les ocupacions han estat mitjanes ha estat a l’interior, en comarques com ara la Garrotxa, el Pla de l’Estany i el Gironès. Aquí, les cases de turisme rural han tingut bones xifres, però no de plena ocupació com en zones de muntanya. El president de la FHCG, Antoni Escudero, explica que la demarcació és “complexa” des d’un punt de vista turístic per les diferències que hi ha estacionalment entre comarques. Escudero, però, ha recriminat que les restriccions imposades pel govern han “fet mal” a un sector que “ja ve molt tocat”. En aquest sentit, el president de la patronal d’hostaleria gironina ha reivindicat el “model ideal” que, a criteri seu, és Madrid. “El problema és que aquí no es pot dir. Però la realitat és que allà funciona i no entenem per què aquí no es copia una política que va bé”, lamenta.

LA FRASE

L’empresari és el primer que vol assegurar-se de fer les coses bé perquè no els tornin a tancar
Antoni Escudero
president de la federació d’hostaleria

Augmenten els visitants a La Molina i Vallter

Un total de 62.685 persones han visitat La Molina durant les vacances, fet que significa un increment notable de prop del 73% respecte el mateix període del 2019. Des de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) vinculen aquest èxit a l’àmplia oferta de pistes i instal·lacions obertes i el “gran atractiu” que significa per a tot tipus de públic. En aquest punt, destaca l’experiència de pujar al cim de la Tosa d’Alp amb el telecabina Cadí- Moixeró, una de les atraccions amb més demanda de l’estació de la Cerdanya. Pel que fa a les instal·lacions del Ripollès, Vallter també ha vist créixer el nombre de visitants i ha arribat als 20.194 forfets venuts. Això suposa un increment d’un 66% més que el 2019. En canvi, Vall de Núria ha registrat una caiguda d’un 5% de visitants en relació a fa dos anys. Una baixada que la directora de FGC, Marta Subirà, que preveu que la temporada d’esquí serà “molt bona“, matisa que es deu, principalment, a la implementació d’un sistema automàtic de control d’aforament als trens cremallera, que limita el nombre de places venudes. D’aquesta manera, es prioritza la comoditat de l’usuari per tal d’evitar massificacions de gent a l’espai natural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona