Economia

L’economia espanyola creixerà un 5,6%

La Comissió Europea (CE) afirma que el creixement econòmic de l’Estat espanyol serà una mica millor de l’esperat. La reactivació del turisme, el consum privat i els fons europeus per a la reconstrucció impulsaran la sortida de la pandèmia, segons va assegurar ahir. L’executiu comunitari va elevar en una dècima la seva previsió de creixement per a enguany, fins al 5,6%. Per al 2023, el producte interior brut (PIB) avançaria un 4,4%, en línia amb les projeccions de la mateixa CE el novembre passat.

L’Estat espanyol se situaria, si es compleix, per sobre de la mitjana de la zona euro i la UE, on en general s’ha alentit la marxa de l’economia a causa de l’alta inflació, l’augment dels contagis, els preus energètics i els problemes de subministraments. Malgrat això, la CE considera que aquests factors no són prou potents per fer descarrilar la recuperació. L’Estat espanyol serà el segon estat que més creixerà enguany, darrere de Malta (6%) i a un ritme superior al d’altres economies, com ara l’alemanya (3,6%), la francesa (3,6%) i la italiana (4,1%). Malgrat aquest optimisme, la previsió de la CE queda lluny de la del govern espanyol, que a l’octubre la preveia del 7%.

El comissari europeu d’Economia, Paolo Gentiloni, va explicar que “una reactivació del turisme impulsarà la indústria i ajudarà el mercat laboral, mentre que s’espera que el pla de recuperació i resiliència doni força a la inversió pública i privada en l’horitzó de les previsions”. L’Estat espanyol va tancar el 2021 amb un creixement del 5% del PIB, i Gentiloni va considerar que si enguany compleix amb el 5,6% “no sols és positiu, sinó força realista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona