Economia

Tractorada d'Unió de Pagesos per protestar per la política agrària de la Generalitat

El coordinador territorial de les Terres de l'Ebre critica que no es concedeixin ajudes als cultius de producció integrada

Uns setanta tractors, segons les dades d'Unió de Pagesos, han participat avui a Tortosa en una concentració per protestar per la programació del Pla de Desenvolupament Rural (PDR) de la Generalitat.

El coordinador territorial de la Unió de Pagesos a les Terres de l'Ebre, Joan Montesó, ha explicat que la concentració s'ha dut a terme per a "manifestar la indignació dels pagesos per la proposta de PDR del departament d'Agricultura (DAR)". Montesó s'ha mostrat especialment crític amb el fet que en els pressupostos del DAR s'hagi incrementat les aportacions als ajuntaments per a la reparació de camins rurals. Per a Unió de Pagesos, aquestes aportacions per a camins rurals hauria de ser gestionada pel departament de Governació. "Aquestes ajudes han de donar-se des de Governació i no fer una altra menjadora per a xais", ha afirmat.

Joan Montesó també ha criticat que es proposi no concedir ajudes als cultius de producció integrada, "quan ens estan arribant productes de producció integrada amb ajudes des d'altres parts del món". "No pot ser que ens omplim la boca amb la paraula sostenibilitat i ens omplim de productes de tercers països", ha valorat.

El dirigent sindical ha dirigit un missatge al president de la Generalitat, José Montilla, que avui ha visitat les Terres de l'Ebre. "Que s'adoni que té un departament d'Agricultura que no creu en els pagesos catalans".

La tractorada d'Unió de Pagesos ha creuat el centre de la ciutat de Tortosa, s'ha dirigit fins a la seu de la delegació del govern català a les Terres de l'Ebre, i han lliurat un manifest amb les seves reivindicacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid
economia

Rebuig frontal a una OPA que es cola en la campanya

barcelona
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

Alemanya

Protesten contra l’ampliació d’una fàbrica de Tesla

Barcelona

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs