Economia

Fira de Barcelona duplica els seus ingressos en sis anys

Fira de Barcelona ha aconseguit duplicar els ingressos aquests últims sis anys, que han crescut dels 68,9 milions del 2001 als 130 milions que la institució va obtenir l'any passat.
Una evolució paral·lela s'ha seguit en el cash flow operatiu, és a dir, la facturació bruta com a resultat de l'activitat firal, que ha saltat des dels 15 milions de fa sis anys als pràcticament 25 milions de l'any passat.

L'estratègia de Fira de Barcelona, segons els seus responsables, es mou en tres eixos fonamentals: la potenciació dels salons propis, la innovació mitjançant la posada en marxa de nous certàmens i l'esforç en la captació de grans esdeveniments internacionals.

Això ha fet, segons fonts de Fira, que en el capítol d'ingressos l'evolució de l'últim any, amb 65 esdeveniments, hagi crescut un 23,9% respecte a l'anterior any firal comparable, el 2005.

Època d'incertesa
Malgrat aquest èxit, Agustí Cordón, director general de Fira de Barcelona, admet que "en èpoques d'incertesa o d'alentiment del creixement com l'actual no es pot descartar que, puntualment, alguna activitat firal se'n pugui ressentir, com pot ser el cas del sector immobiliari", fent al·lusió a la caiguda en el nombre d'expositors que ha experimentat recentment la fira immobiliària SIMA de Madrid.

"De tota manera -matisa-, per a les empreses és molt important promoure la seva activitat, guanyar en competitivitat, posar l'èmfasi en els productes i els serveis amb valor afegit, fer esforços en R+D+i, guanyar internacionalitat, i això vol dir ser presents a les fires més importants".

Fira de Barcelona, que es declara líder al mercat espanyol en el capítol de salons industrials i professionals amb una quota del 30%, calcula que, a més, proporciona uns 41.000 llocs de treballs i que, per cada euro facturat, genera un impacte de 18,2 euros al PIB català.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.