Economia

Vademècum digital per a dermatòlegs

Dues emprenedores creen una eina per filtrar la cerca en dermocosmètica

Paula Ferrer, neurocientífica, graduada en psicologia per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i estudiant de doctorat, i Bet Genius, graduada en ADE, han creat InSkin, una eina dirigida a professionals de la salut, metges i farmacèutics, que ofereix un servei de filtració de components de productes dermocosmètics.

Els usuaris poden eliminar o seleccionar components d’aquests productes, triar la marca, la fórmula galènica, la part del cos d’actuació i la seva activitat. Amb aquest cercador intermediari entre els laboratoris dermocosmètics i els professionals de la salut aquests últims guanyen temps i eficiència per fer la recomanació de productes més adequada per a cada pacient.

“Els usuaris accedeixen de manera gratuïta al cercador, i els laboratoris dermocosmètics són els que paguen per ser-hi, de manera perquè és un aparador més per als seus productes”, explica Paula Ferrer sobre el model de negoci de l’start-up. Així doncs, amb el filtratge que els dona la mètrica de la usabilitat dels diferents productes, InSkin té capacitat per vendre’ls dades que poden ser determinants per a les estratègies de combinacions de components o productes dels laboratoris.

Actualment, InSkin està portant a terme la fase de validació del cercador amb la col·laboració de 14 laboratoris i al voltant de 40 professionals de la salut, que l’estan fent servir a les seves consultes i centres sanitaris per identificar el bon funcionament de l’eina i els punts de millora. En uns mesos esperen tenir gairebé enllestit el cercador i posar en marxa l’empresa per començar a comercialitzar-lo.

El temps juga a favor seu. “Cal tenir en compte que avui dia el 40% de la població mundial pateix al·lèrgies o sensibilitat a components de productes dermocosmètics, i aquest nombre continua augmentant dia rere dia”, explica Ferrer.

La història d’aquesta start-up, que ha tingut el suport de la UOC, està lligada a l’amistat entre les dues fundadores. Quan Paula Ferrer va tornar de cursar un màster a Amsterdam l’any 2020, Bet Genius li va confessar que volia convertir el seu projecte de final de grau (TFG) en una empresa, i Ferrer s’hi va sumar sense pensar-s’ho. “Personalment, no m’havia planejat ser emprenedora, però la Bet sap que estic disposada a apuntar-me a qualsevol projecte, i fins avui”, explica Ferrer.

En els darrers tres anys s’han dedicat a redefinir el cercador que va idear Genius en el seu TFG per tal de fer-lo escalable i a aprendre com engegar el projecte empresarial.

“Hem participat en un programa d’emprenedoria del Banc Santander ’una entitat financera i en un de la UOC que ens està ajudant moltíssim, sobretot en temes financers i en networking”, descriu Ferrer, que reconeix que aquest procés per convertir-se en emprenedores els ha exigit molt esforç, especialment mentre han hagut de compaginar la creació d’InSkin amb altres obligacions laborals.

“Fins al gener passat no em vaig començar a dedicar exclusivament a InSkin, i tot i que encara ho compagino amb el doctorat, el fet d’haver incorporat dos programadors més ens està ajudant a accelerar la iniciativa”, diu Paula Ferrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona