Economia

ENOTURISME

Els cellers de la Ruta del Vi DO Empordà programen activitats per viure la verema a la Costa Brava

A les acaballes del mes d’agost i als inicis de setembre revifen les activitats enoturístiques a la Costa Brava per a tots els públics amb la verema com a protagonista. La verema és un dels moments àlgids de l’any per al viticultor després de mesos de treballar amb dedicació a les vinyes. Aquest moment també esdevé una festa per als enoturistes que volen viure en primera persona una feina de temps ancestral i que agermana persones i pobles de l’Alt Empordà i el Baix Empordà.

Aquest any es proposen diferents activitats en cellers i cooperatives de la Ruta del Vi DO Empordà, club impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona per promocionar l’enoturisme de la Costa Brava. Les propostes tenen places limitades amb preus compresos entre 14 euros i 47 euros, excepte els nens menors a partir de tres anys.

Festa, a Palau-saverdera

El dissabte 26 d’agost a la Font Mallola de Palau-saverdera té lloc la festa itinerant de la verema 2023, organitzada per l’Ajuntament i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà, en la qual s’ofereix una programació que inclou teatre, una premsada del nou most, una actuació musical i un tast de vins. Així mateix, hi haurà altres activitats paral·leles com ara la Ruta de Pedra Seca a l’entorn del municipi.

«Verema en família»

El dissabte 26 d’agost i els dies 1, 2, 8 i 9 de setembre al capvespre es proposa l’experiència «Verema en família» a Mollet de Peralada, que recull l’esperit d’aquesta tradició i l’acosta al públic gran i petit. El raïm es tragina per trepitjar-lo en premses tradicionals tal com es feia en el passat, i la vetllada conclou amb un sopar de pa amb tomàquet degustant el xarrup del nou most.

«Fes-te el most»

Els quatre primers dissabtes de setembre (2, 9, 16 i 23) es pot gaudir de l’activitat en família «Fes-te el most». La trobada comença amb un trajecte en tren cap a les vinyes de Vilajuïga, en les quals el visitant es pot posar a la pell del veremador tot collint i trepitjant el raïm que finalment s’embotella. Entre feina i feina se serveix un esmorzar amb productes locals per carregar les piles i seguir gaudint de la jornada.

«Verema a l’antiga»

El dissabte 9 de setembre ben d’hora començarà una vetllada familiar en què l’objectiu serà recordar com es feia la verema en el passat i alhora donar a conèixer el món del vi de l’Alt Empordà a tots els enoturistes. La música tradicional en directe acompanyarà tota la jornada, des de la collita del raïm fins a l’esmorzar dinar de forquilla, que acabarà d’animar l’experiència amb una bona colla ballant al ritme de la música.

Més Verema en família

El matí de dissabte 9 de setembre es descobriran els secrets que amaga cada ampolla de vi i, alhora, els visitants podran formar part del procés i gaudir d’una experiència a l’estil més tradicional. Els participants colliran i trepitjaran el raïm i finalment l’embotellaran mentre els més petis de la família decoraran les ampolles.

Festa, a Celler Brugarol

El dissabte 16 de setembre al matí, l’enòleg del Celler Brugarol rebrà els participants en la verema amb un vi escumós i oferirà una visita al celler soterrat i dissenyat per l’estudi d’arquitectes RCR Arquitectes. El visitant tindrà l’opció de menjar per dinar un arròs de verdures de l’hort propi del celler acompanyat del seu vi jove. També hi haurà disponibilitat d’un menú per a infants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona