Economia

economia

La benzina ja costa 1,72 euros el litre després de dos mesos a l’alça

Un gest tan quotidià i necessari per a molts com posar benzina s’ha encarit especialment aquest estiu. Els carburants encadenen dos mesos de preus a l’alça, segons les dades publicades ahir al Butlletí Petrolier de la Unió Europea. Durant els últims set dies, el preu de la gasolina a les estacions de servei de l’Estat espanyol s’ha enfilat fins als 1,721 euros el litre, un 0,7% més que la setmana anterior, i continua en el seu valor màxim de l’últim any. El preu mitjà del gasoil també ha pujat, en concret un 0,68% respecte de la setmana passada, fins a assolir els 1,612 euros el litre. Es tracta del preu més alt des de mitjan febrer, és a dir, dels últims sis mesos.

L’espiral alcista del preu del combustible va començar a finals de juliol, coincidint amb les vacances d’estiu. També s’atribueix a l’encariment del barril Brent.

Des de començaments de l’estiu, segons detallava una informació de l’ACN, el litre de gasolina acumula un increment en el preu del 8,17%, mentre que el gasoil suma una pujada del 12,18%. Amb el repunt d’aquesta setmana, omplir un dipòsit mitjà de 55 litres de gasolina costa uns 94,65 euros, i de gasoil, uns 88,7 euros.

Fa un any, quan hi havia en vigor la bonificació de 20 cèntims el litre de carburant per part del govern espanyol, el litre de gasolina se situava en els 1,59 euros, i el gasoil, en els 1,68 euros –amb el descompte aplicat. Tot i que enguany els preus són més alts que aleshores, encara no assoleixen els màxims de 2 euros el litre que es van assolir a principis de l’estiu passat.

http://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/2328864-els-carburants-acumulen-dos-mesos-de-preus-a-l-alca-i-la-gasolina-s-enfila-fins-als-1-72-euros-el-litre.html?cca=3

2328864



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Roses rep el primer dels nou creuers que passaran aquesta temporada pel port

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona