Economia

Benvinguts a Pagès La Festa ofereix 58 experiències

Benvinguts a Pagès La Festa torna a les comarques gironines amb l’objectiu d’impulsar l’agroturisme sostenible i rural. El cap de setmana de visites gratuïtes a pagès se celebrarà entre el 30 de setembre i l’1 d’octubre i s’ha presentat avui en roda de premsa a la província de Girona, amb una oferta de 58 experiències agroturístiques: un total de 15 explotacions, 18 restaurants de proximitat, 15 allotjaments rurals i 10 activitats complementàries.

La presentació de l’esdeveniment s’ha fet a Mas Bes, de Salitja, i ha comptat amb la presència de Quim Xifra, cap del Servei de Coordinació i Gestió Territorial dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Girona, que ha destacat la importància d’iniciatives com Benvinguts a Pagès per fer valdre el sector primari: “Suposa una gran aportació al turisme de proximitat i afina la bretxa entre el món rural i urbà, com també, ens ajuda a mostrar que l’agroalimentació aporta uns beneficis ambientals destacables”.

Per la seva banda, Joan Martí, director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Treball a Girona, també present a la roda de premsa, ha posat sobre la taula que “les comarques gironines són un referent turístic, amb petits tresors en l’entorn natural, com totes les explotacions i actors de Benvinguts a Pagès, que ens permeten desestacionalitzar el turisme, fer valdre el producte de qualitat, local i Km0, i contribuir en el desenvolupament econòmic”.

Ramon Sentmartí, director de PRODECA, ha recalcat durant la roda de premsa el paper fonamental que tenen els pagesos en el món agroalimentari. “A Catalunya tenim paisatges extraordinaris, i la pagesia contribueix al manteniment del territori i la biodiversitat, és un actor cabdal per mantenir viu el territori”, ha comentat. Sentmartí també ha ressaltat que Benvinguts a Pagès La Festa és una iniciativa per prestigiar, reforçar i promoure el sector primari: “És una excel·lent oportunitat per conèixer com s’elaboren els productes, poder-los tastar i comprar-los durant les visites”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA