Economia

economia

QEV capta fons per invertir a la Zona Franca

La marca de vehicles elèctrics substituta de Nissan ha debutat avui a la borsa d’Amsterdam

La marca catalana d’automòbils elèctrics QEV, que lidera el projecte per reindustrialitzar els terrenys de Nissan a la Zona Franca, ha debutat avui a la borsa d’Amsterdam amb una capitalització de 221 milions d’euros. L’operació ha permès que la companyia obtingui 23,1 milions de capital, que segons ha explicat serviran per finançar el pla de creixement de l’empresa, centrat en la producció de vehicles elèctrics a Barcelona.

Com ha explicat QEV i recull l’ACN, amb els fons captats podrà “accelerar” el projecte de reindustrialització de l’antiga Nissan i “obrir la porta” a l’entrada de nous inversors privats. En el comunicat, la marca recorda que la planta de la Zona Franca comptarà amb una capacitat màxima anual de 180.000 vehicles. El conjunt d’empreses que han guanyat el concurs per reindustralitzar els terrenys de l’antiga Nissan està liderat per les catalanes QEV i Btech i té l’objectiu de començar la producció de les furgonetes elèctriques Zeroid i Ebro a partir de començaments del 2024.

QEV s’ha estrenat a la borsa d’Amsterdam després de fusionar-se amb l’holandesa Spear Investments, a principis del mes d’agost. El conseller delegat de la marca, Joan Orus, va assegurar llavors que l’operació és un “punt d’inflexió” en un moment en què el mercat de vehicles comercials lleugers i autobusos elèctrics s’està accelerant “a un ritme vertiginós”. L’objectiu del debut al parquet és captar capital privat, requisit indispensable per tal que QEV i Btech puguin fer ús dels fons europeus que han rebut per impulsar el seu projecte de reindustrialització en clau elèctrica. Havien d’aixecar 80 milions per disposar dels 65 milions emparaulats. Nissan va tancar les tres plantes que tenia a Catalunya a finals del 2021 després de més de 40 anys d’història.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona