Economia

aeroport lleida-alguaire

L’aeroport de Lleida-Alguaire formarà pilots d’Air India

El Govern preveu la construcció de dos nous hangars i d’un nou edifici davant l’augment previst d’alumnes i aeronaus

L’aeroport de Lleida-Alguaire acollirà uns 400 pilots en formació a finals de 2024, xifra que es preveu augmentar encara més fins al 2026. La meitat d’aquests provindran de l’Índia. Són xifres previstes arran de l’acord al qual han arribat l’empresa lituana de formació aeronàutica BAA Training, establerta a Alguaire des de 2018, i Air India per proporcionar formació als pilots de la companyia.

El primer grup de 15 pilots de l’Índia arribaran a Lleida aquest gener. Al juny ja n’hi haurà una seixantena, que s’afegiran a alumnes d’altres nacionalitats, especialment del Vietnam, país amb el qual BAA Training també ha tancat un acord. El Govern construirà dos nous hangars i un nou edifici a la infraestructura per donar sortida a aquesta demanda.

Actualment, l’escola de pilots compta amb 60 alumnes d’arreu del món i 15 aeronaus.

La consellera de Territori, Ester Capella, de viatge oficial a l’Índia, ha mantingut aquest dimarts una trobada amb representants de l’empresa BAA Training a Nova Delhi per saber de primera mà els detalls de l’acord. La Generalitat, a través d’Aeroports de Catalunya, té previst construir l’any vinent dos nous hangars i un nou edifici de 800 metres quadrats per a la formació aeronàutica, que disposarà com a mínim de 10 aules, diverses zones de descans i sales de briefing.

El Govern també estudiarà les vies per a resoldre les necessitats d’allotjament que suposarà l’arribada dels nous alumnes, sigui dins o fora del recinte aeroportuari, amb la col·laboració de les administracions del territori.

L’impacte de la despesa en allotjament, béns i serveis és d’uns 15.000 euros anuals per a cada alumne, al marge de l’impacte econòmic del mateix aeroport. Per tant, amb els 400 alumnes previstos a finals de 2024, l’impacte anual se situarà al voltant dels 6 milions d’euros sobre el territori de l’entorn de l’aeroport.

Durant el viatge oficial a l’Índia, la consellera també s’ha reunit amb representants de la companyia aèria Air India, els quals han ratificat que Barcelona és una prioritat i que els vols directes entre Nova Delhi i la capital catalana podrien iniciar-se el 2025.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona