Economia

HP crearà fins a 80 llocs de treball a Sant Cugat en un nou centre d’innovació i disseny

La multinacional nord-americana l’ha batejat com La Masia HP Experience Design Center

La multinacional nord-americana HP ha inaugurat avui un nou centre d’innovació i disseny a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), un projecte que comportarà la creació de fins a 80 nous llocs de treball. Des de les noves instal·lacions, que la companyia anomena La Masia HP Experience Design Center, el grup desenvoluparà nous productes i serveis digitals en l’àmbit de la impressió.

La directora general d’HP Iberia, Inés Bermejo, ha afirmat durant la inauguració que el nou centre La Masia “permet la creació d’un enclavament únic per la cerca de la innovació i estableix les bases per optimitzar encara més les solucions i serveis que duem a terme a HP”. Amb aquest nou centre, que s’ubica en una masia reformada del segle XIV, la multinacional pretén optimitzar els negocis d’impressió i sistemes personals d’HP i establir un equip de disseny internacional. L’equip, que dissenyarà i desenvoluparà noves experiències digitals, estarà format per perfils professionals en àmbits com UX Designers, Data Scientist, Product Managements o Front end developers, entre d’altres.

Aquest nou espai és dins del campus del Centre Internacional d’HP a Sant Cugat, on actualment hi treballen 2.500 treballadors i que s’ha consolidat com una de les seus més importants de la multinacional a escala internacional. En aquest sentit, Bermejo ha apuntat que la seu catalana “és un lloc clau per a HP en el naixement, desenvolupament i funcionament de tecnologies que faciliten la vida de les persones, i ho serà encara més amb l’obertura d’aquest nou centre global d’innovació i disseny”.

El de Catalunya, de fet, serà l’únic centre de disseny d’experiències digitals fora d’Estats Units, on n’hi ha un altre a la seu central de la companyia, a Califòrnia. Segons HP, la tria per Sant Cugat es deu a “l’atractiu de Barcelona com a capital del disseny” i també el valor “icònic” de l’edifici on s’allotja.

Segons la companyia, HP ha decidit ubicar el nou centre d’innovació a Catalunya per l’existència de talent internacional en disseny i el poder d’atracció de Barcelona i perquè la seu catalana és una de les més importants de la companyia al món.

Per la seva banda, el director general d’HP Barcelona, Ramon Pastor, ha assegurat que “la rehabilitació d’un espai icònic com La Masia facilita la connexió entre el passat i la tecnologia més avançada desenvolupada per HP i permet que el centre de Barcelona continuï creixent i consolidant-se com un referent, tan nacional com internacionalment”.

“És una fusió entre l’orgull del llegat històric i la creació d’experiències de futur”, ha explicat Pastor. Can Graells va ser una finca agrícola que des de 1990 forma part de les instal·lacions d’HP. Abandonada durant dècades, en els darrers anys s’ha transformat de dalt a baix per poder-se convertir en un espai dedicat a la tecnologia.

Per a aquest projecte l’empresa ha comptat amb un ajut de la Generalitat a través d’Acció, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, de 200.000 euros en el marc de la línia d’ajuts d’Alt Impacte.

Durant la inauguració, el conseller Roger Torrent ha assegurat que “La Masia és un projecte de valor estratègic pel país, perquè genera llocs de treball de qualitat, i perquè té un fort potencial per ajudar el teixit empresarial a innovar i trobar noves solucions productives”. Durant la seva intervenció, el responsable d’Empresa i Treball ha destacat que aquest projecte “reforça l’ecosistema innovador del nostre país, l’atracció de talent i l’atractiu de Catalunya per a acollir nous projectes”.

En la seva estrena, però, la nova Masia no treballa encara a ple rendiment. Actualment hi ha una vintena de dissenyadors i l’objectiu és fer-la créixer amb nou “talent nacional i internacional”. D’aquesta manera, el centre aglutinarà una divisió d’HP que fins ara estava dispersa en diferents centres d’arreu del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona