Economia

El Consorci d’Aigües de Tarragona apujarà les tarifes un 2% i preveu un descens de consum

La tarifa mitjana passarà dels 0,5354 euros el metre cúbics actuals als 0,547

L’entitat ha anunciat que s’executaran 40 mesures dins d’un pla d’inversions que suma 14 milions d’euros

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) incrementarà un 2% les tarifes l’any vinent als ajuntaments i empreses abonats.

Segons els responsables del CAT, si bé la sequera farà pujar el nombre de sol·licituds d’adhesió, la previsió de consum l’any vinent es reduirà un 1,2%. El baix cabal de l’Ebre, a més, ha provocat que s’hagi hagut de reforçar l’ús de reactius per neutralitzar la concentració de contaminants que baixa pel tram final del riu.

La tarifa mitjana passarà dels 0,5354 euros el metre cúbics actuals als 0,547. El president del CAT, Joan Alginet, ha remarcat que l’increment de tarifes se situa força per sota de l’increment de l’IPC dels últims anys que les administracions locals traslladen a les seves ordenances i que ha estat necessari un “treball exhaustiu i de cirurgia fina” per limitar el trasllat dels majors costos als consorciats . “Venim d’un exercici en el qual vam fer un gran esforç per congelar la tarifa perquè el context obligava però les filigranes econòmiques que veníem fent han impedit mantenir la congelació”, ha adduït.

Segons la cap de finances i control del CAT, Sandra Simó, s’han retallat un 2,17% en el cost tarifari de l’energia, un àmbit en el qual, per la seva activitat, l’ens està considerat com un consumidor intensiu. També s’ha reduït despesa en els reactius utilitzats per potabilitzar l’aigua. Tot plegat, segons Simó, permet compensar l’increment de costos fruit per l’escalada de la inflació i de l’Euríbor.

Tot i aquest anunciada política de control de la despesa, Alginet ha anunciat que s’executaran 40 mesures dins d’un pla d’inversions que suma 14 milions d’euros. D’aquests, ha avançat, uns 5,8 milions es destinaran a l’ampliació i modernització del laboratori de la planta potabilitzadora de l’Ampolla, així com la construcció d’un magatzem per a grans voluminosos, com canonades. Se seguiran també implementant els plans estratègics i de digitalització.

L’assemblea general de l’ens ha aprovat el pressupost de 47,45 milions d’euros per al pròxim 2024 amb la previsió, també, de revertir els beneficis en un pla d’inversions dotat amb 14 milions d’euros, sis dels quals es destinaran a les instal·lacions a millores a la planta potabilitzadora de l’Ampolla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona