Economia

ACC anuncia el tancament de la planta de Cervera, amb 170 treballadors, i la reducció de la plantilla de Sant Quirze

Economia

La direcció de la multinacional italiana ACC ha comunicat al comitè d'empresa de la planta de Cervera el tancament de les instal·lacions que l'empresa té a la capital de la Segarra així com la reducció de 50 llocs de treball a Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental). Així ho han explicat fonts de la Federació Minerometal·lúrgica de Catalunya de CCOO.

El tancament de la planta de Cervera es farà en dues fases, des d'ara fins a l'agost no renovant els contractes temporals, i a finals d'any procedint al tancament definitiu de la planta. La planta d'ACC de Cervera, que ocupa les instal·lacions de l'antiga Lear, compta actualment amb 170 treballadors, dels quals 60 estan contractats per ETT.
El responsable de política industrial de la Federació Minerometal·lúrgica de Catalunya de CCOO, Pere Colell, ha explicat que aquest dimecres la direcció de la multinacional ha reunit els comitès d'empresa de les dues plantes, de Cervera i Sant Quirze, per informar-los de la seva decisió de tancar la planta de Cervera el 30 de desembre i, per això, ha plantejat al comitè que a partir d'ara i fins al mes d'agost no es renovaran els contractes temporals, deixant així prop d'unes noranta persones sense feina. La resta de contractes laborals –un centenar- serien rescindits abans de finals d'any, segons ha comunicat l'empresa als representats dels treballadors.

Colell ha recordat que ACC va muntar el 2004 la planta a Cervera amb ajudes públiques per crear ocupació a la zona, a causa del tancament de l'antiga fàbrica Lear. Per la seva banda, el president del comitè, Manuel Jiménez, ha dit que la planta de Cervera 'és rendible' i que si l'empresa vol marxar 'exigiran un pla d'alternatives laborals per als treballadors'.

Pel que fa a la planta de Sant Quirze del Vallès, que es dedica a la fabricació de compressors, l'empresa ha plantejat als representants dels treballadors la necessitat de prescindir d'una cinquantena d'excedents, dels prop de 550 treballadors que té la planta.

CCOO rebutja aquest anunci de tancament i de rescissions de contractes i, també l'incompliment per part de la firma dels acords d'inversió de l'any 2006 i la 'deslocalització' a Itàlia de la mecanització de peces vitals dels compressors que CCOO assegura que està duent a terme la multinacional. El sindicat mostra la seva total oposició a aquest anunci i, ara, espera que l'empresa presenti l'expedient amb aquestes mesures que vol prendre 'ja que de moment no només ho tenim en informació verbal'. CCOO no descarta, en cas de confirmar-se el tancament i la reducció de plantilla, la convocatòria de mobilitzacions. D'altra banda, l'expedient haurà de ser ara aprovat per Treball i els treballadors disposaran d'un termini de 30 dies per negociar les indemnitzacions.

L'empresa, que es dedica a la fabricació de compressors, va començar a funcionar a l'agost del 2003, fa 5 anys, després del tancament de Lear. La planta de Cervera té 117 treballadors en plantilla, el 60% són dones, i altres 60 contractats a través d'ETT. ACC (Appliance Components Companies) va adquirir Electrolux Compressors a l'agost de 2003, amb l'objectiu de projectar la seva activitat cap al futur, a l'agost de 2003 l'empresa va passar a formar part del grup industrial italià ACC. La planta de producció de Cervera fabrica compressors destinats al mercat de refrigeració comercial. La fàbrica compta amb 22.000 m² d'instal·lacions, distribuïdes en dues plantes de 17.000 m² i 5,000 m², amb possibilitats d'ampliació en un futur. La Gamma X de compressors es fabrica íntegrament a la planta de Cervera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Maneres d’abordar el fracàs

Conseller d'empresaris, expert en lideratge, jove líder europeu (2013-2014) i ambaixador empresarial de Catalunya (2012-2015)

Detenen tres pagesos gironins per les destrosses als pous de l’Alt Empordà

FIGUERES
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona