Economia

Maria Sabaté

Cap de Màrqueting i Comunicació de BIONTE

“Bionte neix per donar un plus amb innovació a la nutrició animal”

El projecte premiat en la convocatòria d’innovació empresarial de BBVA analitza i aporta solucions per mitigar els efectes de micotoxines en els pinsos i matèries primeres en nutrició animal a tot el món

El projecte de Bionte ha quedat finalista del premi d’innovació empresarial convocat per BBVA a les comarques de Tarragona. Què ha suposat aquest premi?
És un reconeixement al talent que hem estat capaços de concentrar i la feina que hem fet aquest últim any per avançar en les solucions per garantir millors condicions per al menjar dels animals.
Què feu a Bionte?
A Bionte oferim solucions per mitigar els efectes de les micotoxines que apareixen en el pinso i les matèries primeres del menjar dels animals per poder-los garantir una nutrició més sana.
Què són les micotoxines?
Són substàncies químiques produïdes per fongs. Les micotoxines canvien en funció dels fongs i de les condicions climàtiques. I, actualment, amb el canvi climàtic, ens trobem que algunes micotoxines que eren prevalents en determinades zones apareixen en zones totalment diferents perquè les condicions de temperatura i humitat varien.
Per què pot ser un problema l’aparició d’aquestes toxines?
Les micotoxines poden afectar el sistema digestiu dels animals, poden danyar òrgans interns com el fetge i poden provocar problemes en la reproducció, entre altres coses. És molt important que les granges facin controls i anàlisis de manera continuada per assegurar-se que controlen la possible aparició d’aquestes micotoxines, ja que, en alguns casos, també poden quedar adherides a la musculatura de l’animal i arribar a nosaltres quan consumim la carn.
Com es poden fer aquests controls?
Precisament, a Bionte oferim un servei d’anàlisis de micotoxines per comprovar els nivells de contaminació en el pinso i matèries primeres que consumeixen els animals i oferir un pla integral per reduir-ne els efectes.
Què passa si un animal consumeix pinso contaminat amb micotoxines a nivells baixos però durant molt de temps?
Pot passar això, que tindria efectes en el sistema immunitari de l’animal, però també pot passar que consumeixi pinso amb un alt nivell de contaminació per micotoxines en molt poc temps. Es poden donar les dues casuístiques.
Bionte sorgeix com un ‘spin off’ d’Andrés Pintaluba...
Sí. Andrés Pintaluba té una llarga trajectòria i molta experiència en el sector i Bionte es va crear per poder donar un plus al producte amb innovació i recerca, a més de serveis concrets d’anàlisi, seguiment i control als clients de l’empresa. I, amb un equip de només set persones, i en molt poc temps, hem pogut mostrar un gran talent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona