Economia

Picart estrena instal·lacions productives a Llinars del Vallès

L’empresa inverteix 12 milions d’euros a la nova planta digitalitzada

Produeix pinsos per a gats i gossos sota les directrius de l’alimentació per a infants

Piensos Picart ha inaugurat una planta productiva a Llinars del Vallès que substituirà l’actual, ubicada a Sant Pere de Vilamajor. Les noves instal·lacions, en les qual s’ha fet una inversió de 12 milions d’euros, tenen 12.000 m² i una capacitat productiva de fins a 40.000 tones anuals de pinsos per a gossos i gats. “Per a nosaltres, aquesta nova planta marca una fita important. Sabem que els nostres clients alimenten les seves mascotes com si fossin els seus fills, un membre més de la família, i som plenament conscients de la responsabilitat que això suposa”, afirma Joan Icard, CEO de la companyia i segona generació familiar.

L’empresa, que tot just aquest mes de desembre celebra el seu 70è aniversari, va ser fundada pel pare de l’actual CEO, Pere Icart, que va iniciar el negoci a Sant Pere de Vilamajor, comercialitzant cereals i alimentació per a bestiar. “Va ser en els anys noranta, amb l’entrada del meu germà Jordi i jo a l’empresa, que vam fer un canvi d’orientació a l’activitat empresarial perquè vam intuir que el mercat de l’alimentació per a mascotes, que ja estava creixent als Estats Units, continuaria per aquest camí”, explica Icard.

Durant uns anys, van coexistir les dues línies de producció. “Ho vam fer així durant la vida dels pares, però va arribar un moment en què vam haver de prendre una decisió i optar per l’una o l’altra, i vam decidir continuar amb l’alimentació per a gossos i gats.”

Un més de la família.

El protagonisme que amb els anys han anat adquirint les mascotes dins de les famílies, “sobretot en entorns urbans”, puntualitza Icart, “ens ha obligat també a fer una evolució cap a l’alimentació de qualitat”. Assegura que produeixen els pinsos per a les mascotes sota els mateixos requeriments que s’apliquen a l’alimentació per a humans, i encara va més enllà, perquè ho fan seguint “les mateixes directrius que ha de complir l’alimentació infantil”.

Les noves instal·lacions ja s’han construït per respondre a aquestes necessitats i amb el compromís de sostenibilitat i respecte al medi ambient. Picart ha dotat la planta de Llinars del Vallès de maquinària d’última generació i amb tecnologia punta per millorar la producció i incrementar la qualitat i la seguretat dels productes. La nova tecnologia i la digitalització del procés de producció, que ofereix un monitoratge en temps real de totes les fases productives, permetrà una traçabilitat absoluta dels productes. “La planta és una aposta de futur, perquè té una capacitat que ens permetrà multiplicar per tres la nostra producció actual”, afirma Icart.

Sostenibilitat.

Les noves instal·lacions s’han aixecat pensant a minimitzar al màxim la petjada de carboni. Per complir amb aquest objectiu, les naus es van dissenyar per reduir al mínim l’ús de l’electricitat, i es va fer prevaldre la utilització de gas natural com a combustible habitual. A més, el 70% de l’energia que consumirà la planta es generarà amb plaques solars, amb una potència nominal de 1.000 kW, fet que suposa que cada any es reduiran en 280 tones de CO2 les emissions a l’atmosfera.

A la nova construcció, les naus estan aïllades tèrmicament, només es fan servir lluminàries led i només està permès utilitzar vehicles i aparells elèctrics. A més, a tots els circuits productius se’ls ha aplicat calorifugació per minimitzar l’ús de combustible, i els motors de la maquinària tenen incorporats variadors perquè només facin servir l’energia indispensable, a banda de disposar d’un sistema de control que garanteix l’encesa només quan és necessària. D’altra banda, i pensant en el benestar dels treballadors, el disseny de la nova planta s’ha fet amb criteri ergonòmic.

PIENSOS PICART

Facturació
14,9 M€
Treballadors
35
Any de fundació
1953
‘Alimentem l’amistat’, diu el lema de la companyia, “perquè els gossos i gats donen molta amistat a les persones que els tenen, molt sovint gent que viu sola”, explica Joan Icart.
Internacionals

Especialistes en alta qualitat

Piensos Picart és un negoci B2B, és a dir no ven directament al consumidor, sinó que es comercialitza a través de distribuïdors i botigues especialitzades. Els pinsos secs i semihumits que produeixen es poden trobar a Catalunya, l’Estat espanyol i en diversos països de l’arc mediterrani. Els seu productes són considerats ‘premium’ en un mercat de forta competència, liderat per grans multinacionals. Lluny d’arronsar-se, i sota el paràmetre de l’alta qualitat, anuncia que aviat presentarà al mercat snacks per a gossos i gats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA