Economia

economia

Grífols es desploma a la borsa per un informe que l’acusa de manipular els comptes

El preu de les accions de la multinacional catalana cau fins els 10,55 euros

La firma nega les acusacions i defensa la seva “integritat empresarial i financera”

La multinacional catalana Grífols s'ha desplomat aquest dimarts a la borsa un 25,91 %, fins a 10,55 euros per acció arran d’un informe que l’acusa de manipular els comptes i afirma que les seves accions valen “zero”. El document, del fons baixista Gotham City Research, que ja va fer caure l’empresa Gowex fa 10 anys, assegura que Grífols “manipula el deute i l’EBITDA reportats per reduir artificialment el seu palanquejament”. L’informe del ‘short seller’ defensa que si la seva estimació del deute real de la multinacional catalana és correcte, “s’enfrontarà a costos de finançament notablement més elevats”.

El fons baixista assegura que el nou CEO de Grífols, Thomas Glanzmann, no suposa un “canvi de direcció” en la companyia, on assegura que està des del 2006. A més, afirma que ja era al consell d’administració “quan les transaccions sospitoses descrites a l’informe van passar”.

Segons Gotham, la multinacional d’hemoderivats utilitza societats, GRF i Scranton -vinculada a la família Grífols- per “manipular” el seu deute.

Dilluns, Grífols va tancar als mercats amb una cotització de 14,24 euros, i una capitalització a borsa d’uns 8.675 milions d’euros.

La companyia ha fet públic un comunicat en què qualifica de “falses” les informacions de Gotham City i defensa la seva “integritat empresarial i financera”.

L’empresa nega “qualsevol acusació de pràctiques comptable o d’informació errònia dels estats financers consolidats” i garanteix que “com empresa cotitzada, informa i divulga plenament tota la informació pertinent relativa a totes les seves transaccions significatives amb el màxim nivell d’integritat i transparència”. I en concret, assegura que les trasaccions informades per City Research “han estat estat completament divulgades i auditades des de 2028 i informades al regulador espanyol”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona