Economia

economia

Grifols nega vincles familiars amb Scranton

La farmacèutica admet millora en la seva gestió en una conferència amb els inversors

Les accions tornen a caure

La CNMV li dona 10 dies per desacreditar les acusacions de falta de liquiditat

La multinacional farmacèutica Grifols ha convocat avui als analistes per defensar-se de l’atac que ha patit aquesta setmana per part del fons baixista Gotham City, que ´ha posat en entredit la seva liquiditat. El CEO de Grífols, Thomas Glanzmann, ha negat en primer lloc que el holding Scranton sigui una ’family office’ i ha explicat que la societat només té dos “col·laboracions específiques” amb la multinacional catalana. Per una banda, el lloguer de la seu corporativa com a conseqüència de la compra de Talecris el 2012 i per l’altra l’operació de Haema i BPC el 2018. Glanzmann s’ha obert a millorar la governança de la companyia i ha detallat que a Scranton hi ha 22 inversors, dels quals només tres són de la família Grífols, que sumen menys del 20% de les accions. D’altra banda, el màxim dirigent de la companyia ha reconegut que la CNMV els ha requerit informació i s’ha compromès a entregar-la properament.

Segons el directiu de Grifols, s’ha demostrat “la naturalesa especulativa” de l’informe quan l’endemà de la de seva publicació Gotham va vendre les accions quan aquestes queien de forma “dramàtica” i el fons especialitzat en operar en curt va passar a tenir un 0,6% a un 0,06%. Glanzmann ha retret que els autors del document “reutilitzessin informació financera que fa anys que està publicada, que és de domini públic i que ja ha estat revisada i validada” pels reguladors i per les companyies auditores d’àmbit internacional.

El màxim directiu de Grifols ha lamentat de nou que aquestes acusacions hagin afectat la reputació i l’interès dels ’stakeholders’ de la multinacional i ha afirmat que s’han pres aquesta qüestió “molt seriosament”. En la seva intervenció, Glanzmann ha tornat a negar “categòricament” les acusacions de Gotham.

Les accions cauen de nou

La conferència dels dirigents de Grifols amb els inversors no ha servit per continuar la recuperació del valor de les accions, sinó tot al contrari. Si ahir la companyia va aconseguir recuperar terreny a les pèrdues del 26% del dimarts amb una recuperació del 12%, fins als 11,8 euros, aquest dijous a la tarda les accions es tornen a desplomar al voltant dels 14%, fins a rondar els 10 euros.

El descens s’ha accelerat al voltant de dos quarts de quatre de la tarda, instants abans de finalitzar la trucada entre l’empresa i els inversors

El supervisor borsari espanyol, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) li ha donat deu dies de termini per facilitar més informació sobre les denúncies de Gotham City Research que amaga deute, un termini al qual Grifols preveu respondre “l’abans possible”, ha assegurat Glanzmznn. “La CNMV exercirà les seves competències per aclarir la situació”, “no els hi càpiga cap dubte”, va assegurar el president de la CNMV, Rodrigo Buenaventura, dimarts, quan va esclatar la crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona