Economia

EMPRESA

L’obrador compartit del Ripollès ja està al servei dels emprenedors

L’Agència de Desenvolupament del Ripollès ho té tot a punt per oferir el primer obrador compartit per a empreses i emprenedors a comarques gironines, segons informa l’Agència Catalana de Notícies. Es troba a les instal·lacions de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès i ja té tots els permisos per ser “banc de proves” per a tot tipus de menjar.

En una primera fase només permetia fer-ho amb plats ja preparats i finalitzar-los, però ara ja permet fer proves amb productes frescos com carn. L’objectiu és oferir un espai de 150 m2 ben equipat perquè empreses o emprenedors facin proves sense necessitat de fer una inversió i pagant un lloguer per les instal·lacions. En aquest primer any hi ha hagut 4 projectes interessats que, finalment, no han arribat a bon port i no han acabat llogant l’espai.

“Les instal·lacions permeten fer un tast i veure si la idea pot ser real, si es pot obtenir benefici i després, si veus que funciona, fas la inversió que calgui”, explica el coordinador de l’obrador compartit, Joan Pere Sallarés, durant una visita a les instal·lacions. Calculen que un emprenedor hauria de fer una inversió de més de 30.000 euros per poder tenir pel seu compte la maquinària, els espais i els permisos sanitaris de què disposen. Així per exemple tenen forns de convecció, envasadores al buit i diferents fogons, entre d’altres.

Durant el temps que porten en funcionament, ja han despertat l’interès de quatre projectes, tots de la comarca, però la idea és obrir-se a tot el territori. Segons detalla el coordinador, tres d’ells ja estaven en converses molt avançades, però finalment no van acabar llogant l’espai. Un dels avantatges d’aquest obrador és que tenen els permisos sanitaris per poder vendre a tot l’Estat. Per contra, però, cal complir un seguit de requisits i estar disposat a fer tot el procés administratiu de documentació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona