Economia

economia

La indústria creix un 2,8% el darrer any a Catalunya

La indústria ha crescut el darrer any un 2,8% a Catalunya aprofitant la bona marxa de les exportacions i la moderació dels preus de l’energia. El Valor Afegit Brut (VAB) de la indústria creix en contrast amb la zona euro on acumula tres trimestres negatius i amb una caiguda del 2,8% en el darrer de l’any segons les dades fetes públiques pel departament d’Empresa i Ocupació. En sentit contrari, el creixement industrial català s’ha accelerat precisament el darrer trimestre del 2023 situant-se en el 3,7%.

Per sectors, destaca l’increment interanual del 15,5% de l’índex de producció industrial de vehicles de transport (automoció, ferrocarrils o motocicletes); del 5,7% en la indústria farmacèutica; del 5,3% en la mineria; del 3,8% en la maquinària i equips mecànics; i del 2,9% en equips elèctrics. Les exportacions han augmentat un 8,5% en els primers onze mesos del 2023 fins a situar-se en els 94.000 milions, una dada que el departament considera especialment positiva comparant-la amb el context global en què les principals economies de referència van retrocedir en exportacions: -0,7% l’Estat; -7% la Unió Europea; -2,6% França; -6,4% Alemanya; i -4,2% Itàlia. L’automòbil i la resta de vehicles de transport lideren el creixement amb un 49% per davant de les energètiques (14,8%) i el sector químic i de productes farmacèutics (8,1%).

L’ocupació ha augmentat en el sector industrial amb un 1,4% més d’afiliacions interanuals a la Seguretat Social en una tendència d’increment ininterromput durant 34 mesos seguits –l’ocupació industrial se situa un 2,7% per sobre dels nivells anteriors a la pandèmia de Covid-19. Avui hi ha a Catalunya 496.800 afiliats en la indústria.

L’atur, per la seva banda, ha disminuït un 5,3% interanual i s’ha reduït un 12,1% respecte d’abans de la pandèmia, destaca Empresa i Treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona