Economia

Els pagesos gironins tallen l’AP-7 a Pontós i munten barricades al mig de la calçada

Els pagesos gironins han aconseguit tallar l’AP-7 en els dos sentits a l’altura de Pontós, just on l’autopista creua per dalt l’N-II, que s’ha bloquejat des de primera hora del matí. Segons explica l’ACN, els agricultors han entrat a la calçada, on han entravessat troncs, pneumàtics i cables i els han calat foc, dins la segona jornada de protestes del sector que també preveu bloquejar els accessos a Mercabarna i al port de Tarragona. Al voltant dels agricultors gironins es manté un dispositiu d’agents de la Brigada Mòbil dels mossos.

A les comarques gironines, la segona jornada de protestes per reclamar solucions als greuges que viu la pagesia ha començat amb dues concentracions simultànies de tractors, que s’han convocat a les set del matí. Una d’elles, a Orriols, al peu de l’N-II. I l’altra, al polígon de Santa Llogaia d’Àlguema. En un i altre punt, s’han anat agrupant desenes de tractors vinguts de diferents punts de la demarcació. Des d’aquí, els pagesos s’han dividit en diferents columnes. Dues d’elles han fet una marxa lenta per l’N-II, tant en sentit nord com en sentit sud, fins a confluir a Pontós, on han bloquejat la nacional.

Les altres columnes de tractors han anat fins a les diferents entrades de l’autopista AP-7, on els Mossos d’Esquadra han desplegat efectius d’antiavalots i de la Brigada Mòbil per impedir que els pagesos accedissin amb els seus vehicles fins al tronc de l’autopista.

Des de Pontós, però, i resseguint un camí secundari que passa pel costat de diferents camps, un grup de pagesos ha aconseguit arribar a peu fins a l’AP-7. Després de tallar la tanca perimetral, els manifestants han accedit al damunt de la calçada i han aconseguit entrar a l’autopista, on han entravessat diversos palets a la calçada i l’han aconseguida tallar momentàniament en els dos sentits.

El coordinació nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, ha explicat que l’objectiu de la jornada d’avui és “tallar les dues vies amb Europa” i denunciar que, a banda del mal moment que passa l’agricultura, “el que entra de fora no compleix els mateixos requisits que hem de complir nosaltres”. En aquest sentit, ha dit que cal que la Unió Europea “tracti correctament” els productors “d’aquí”. També ha dit que cal que la societat és conscienciï que hi ha un problema i que doni suport als productors quan va a comprar. “Quan compres a un lloc o a un altre ens ajudes a nosaltres o ajudes a les grans cadenes de distribució”, afegeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona