Economia

economia

El Regne Unit va entrar en recessió a final del 2023

L’economia britànica va baixar un 0,3% en els últims tres mesos de l’any, després d’haver caigut un 0,1% entre el juny i el setembre

Les males dades econòmiques compliquen encara més la posició de Rishi Sunak

L’economia del Regne Unit va entrar en recessió tècnica a final de 2023, segons les dades publicades aquest dijous per l’Oficina Nacional d’Estadística, la qual cosa suposa un dur cop al primer ministre Rishi Sunak que va prometre “fer créixer l’economia”. a la promesa del conservador Rishi Sunak de “fer créixer l’economia”. L’oposició laborista ha dit que les promeses econòmiques del polític conservador han quedat fetes miques després que el producte interior brut (PIB) hagués retrocedit més de l’esperat en els últims tres mesos de l’any.

D’acord amb les dades oficials presentades aquest dijous per l’Oficina Nacional d’Estadística i recollides per l’agència Efe, el PIB britànic va caure un 0,3% entre octubre i desembre de 2023 en comparació amb els tres mesos anterior, quan ja va retrocedir un 0,1%. Es considera recessió tècnica a la reducció de la riquesa en dos trimestres consecutius.

L’Oficina Nacional d’Estadística assenyala que, tot i registrar-se una recessió tècnica en aquest període, l’economia va créixer en conjunt un 0,1%, el més dèbil des del 2009 durant la crisi financera i excloent el col·lapse econòmic de 2020 durant la pandèmia de la Covid-19. De fet, explica l’agència Efe, aquesta és la primera vegada que el Regne Unit entra en recessió des que ho fes en la primera meitat del 2020, a causa dels efectes de la pandèmia.

La caiguda del PIB és pitjor de l’esperat i s’atribueix a una retallada de la despesa de les llars per l’alça dels preus, el cost de la calefacció en mesos especialment freds i després de la retirada de la majoria d’ajudes del govern, i altres elements que desincentiven el consum, com les continuades vagues en el transport. La inflació al Regne Unit es va situar el gener passat en el 4,2%, el mateix nivell que a final de 2023. Les dades econòmiques presentades aquest dijous són un revés pel govern conservador del primer ministre Rishi Sunak, que té previst convocar eleccions per a la segona meitat de l’any, segons va dir a principi del mes passat. Segons l’última enquesta de Yougov publicada el passat 14 de desembre, els laboristes avantatgen de 20 punts els conservadors. Els tories, de la mà de Sunak, s’enfrontarien als seus pitjors resultats electorals en més d’una dècada. Segons el sondeig, els laboristes de Keir Starmer guanyarien les eleccions amb el 44% dels vots, mentre que els conservadors de Sunak obtindrien el 22% de les paperetes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA