Economia

ECONOMIA

La sequera no afecta l’obertura dels parcs aquàtics gironins

El pla d’emergència per sequera actual, de moment, no afecta l’obertura i el bon desenvolupament dels parcs aquàtics de les comarques gironines. Aquests parcs són Water World, a Lloret de Mar; Aquadiver, de Platja d’Aro, i Aquabrava, de Roses. En el cas de Water World de Lloret, de fet, estan portant a terme les obres d’ampliació.

Aquesta ampliació, com explica el director de Water World i Aquadiver, Julià López-Arenas, s’està fent en dues fases: la primera fase, en estat avançat, és una àrea infantil i està previst tenir-la enllestida al mes de maig, i la segona fase, la més important, que és un tobogan nou que significarà l’emblema del parc, està previst inaugurar-la el maig del 2025.

Per altra banda, López-Arenas assegura que la sequera els afecta des de fa almenys quatre anys, però que mai havien arribat a aquest extrem i estan preocupats per com els afectarà si s’apuja el nivell d’emergència. Per complir el pla de sequera que preveu la Generalitat per a usos recreatius, que determina que hi hagi una reducció del 25% del consum d’aigua, afirma que han calculat que deixant de regar el parc ja compleixen aquesta mesura; “tot i que no tindrem el parc tan maco, aconseguirem aquesta reducció”, afegeix.

Una altra mesura és que les piscines només es poden omplir amb aigua salada o regenerada. En el cas de Water World, no ompliran amb aigua de mar, però sí que disposen d’aigua per captacions autoritzades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA): dos pous de què ja disposen des de l’any 1987, i, amb això, ja emplenen les piscines. Això sí, cada any les emplenaven a pocs dies d’obrir la nova temporada turística i això feia que a vegades acabessin d’omplir-les amb aigua de la xarxa d’Aqualia, la companyia d’aigües de Lloret.

Com que aquest any no ho poden fer, tenen previst omplir-les abans, per Setmana Santa, i més a poc a poc perquè estiguin a punt (i garantint les mesures del pla de sequera) abans de l’obertura de portes. “Si ara per ara no hi ha mesures més restrictives, no pensem que ens afecti de manera que no puguem obrir”, diu esperançat López-Arenas.

En el cas d’Aquadiver, només hi ha un pou, però cobreix un 40% de les necessitats d’aigua que té el parc i, per tant, també podrien complir amb el pla de sequera.

Pel que fa a Aquabrava, el parc aquàtic de Roses, fonts de l’empresa ens asseguren que la sequera tampoc els afecta, ja que també utilitzen l’aigua de pous i fan servir un sistema de reciclatge de l’aigua per regar les zones enjardinades del parc aquàtic. El sistema consisteix en una bassa on va a parar tota l’aigua de les piscines. Amb el sol, s’evapora el clor que hi ha i això permet fer-la servir per regar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona