Economia

Chacón avança que els preus de l'habitatge van créixer "per sota del 5%" el 2007 en el conjunt de l'Estat

Immobiliari

La ministra d'Habitatge, Carme Chacón, ha avançat avui que els preus de l'habitatge van créixer "per sota del 5%" el 2007, i ha assenyalat que aquest increment està "ja a l'entorn de l'IPC", que l'any passat va tancar amb un augment interanual del 4,2%.
La dada definitiva es coneixerà demà, quan el director general d'Arquitectura i Política d'Habitatge, Rafael Pacheco, faci públiques les dades oficials de preus de l'habitatge corresponents al quart trimestre del 2007.

Durant la firma d'un conveni amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Chacón ha indicat que s'ha produït ja un canvi de tendència respecte a l'evolució dels preus amb el govern central anterior, quan creixien prop de del 18% anual.

En aquest sentit, la titular d'Habitatge ha avançat que, davant del descens de la iniciació d'habitatge protegit en anteriors legislatures, entre setembre del 2006 i setembre del 2007 es van començar a construir 91.160 habitatges protegits, fet que suposa un increment de l'1,5% respecte als 12 mesos anteriors.

"Aquest és el camí que ens vam proposar i per aquest camí volem continuar", ha indicat Chacón. Un altre dels objectius del seu departament, ha recordat, és donar sortida a "alguns o tots" els habitatges que actualment es troben en l'estoc dels promotors pendents de venda.

D'altra banda, Chacón ha precisat que un altre repte del seu ministeri seguirà sent la mobilització de sòl públic a disposició de la iniciativa pública i privada per fer més habitatge protegit, i, en aquest sentit, ha anunciat que signarà aviat un acord amb el ministeri de Defensa amb aquest objectiu.

Nou acord
Respecte a l'acord marc signat avui amb el president de la FEMP, Pedro Castro, per impulsar a través de l'empresa pública SEPES la construcció d'habitatge protegit, tant en règim de compra com de lloguer, en sòl propietat d'"aquells municipis que així ho sol·licitin", la ministra d'Habitatge ha considerat un "factor determinant" la col·laboració de totes les administracions públiques per millorar l'accés dels ciutadans a l'habitatge.

Alhora, ha destacat que, com a resultat dels últims acords signats entre SEPES i diferents ajuntaments, s'han posat en marxa 22 actuacions, que es tradueixen en la construcció de més de 23.000 habitatges protegits, amb una inversió de més de 338 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona