Economia

CECAM adquireix un cromatògraf de líquids centrat en anàlisis de rutina d’aigües de consum

L’aparell permetrà al laboratori de Celrà incorporar l’anàlisi dels nous paràmetres que estableix la nova normativa d’aigües de consum

CECAM, el Centre d’Estudis de la Construcció i Anàlisi de Materials, ha incorporat un cromatògraf de líquids de molt alt rendiment (UHPLC). És un equipament que permetrà detectar més de 30 contaminants emergents que fins ara no es podien analitzar al laboratori amb seu a Celrà. D’aquesta manera es convertirà en el primer laboratori de les comarques gironines amb capacitat per detectar els nous paràmetres analítics que estableix el reial decret de la qualitat d’aigua de consum humà que es va aprovar el gener de 2023.

Salt de qualitat

CECAM té més de 25 anys d’experiència en el camp de l’anàlisis d’aigües. Un dels mètodes fonamentals és la Cromatografia, una tècnica d’anàlisi basada en la separació dels components presents en una mostra d’aigua. El nou aparell serà el primer cromatògraf de líquids del laboratori, ja que fins ara els aparells eren de gasos. Permetrà l’extracció d’un gran volum d’informació, tot escurçant els temps d’anàlisis. Un salt endavant, doncs, per la capacitat analítica de CECAM en el camp del Medi Ambient, i més concretament en el control de qualitat d’aigües.

El cromatògraf de líquids de molt alt rendiment (UHPLC) ja s’ha instal·lat i durant el mes de març va començar el procés de desenvolupament de les diferents metodologies, arribant als límits establerts pel Reial Decret 3/2023. El següent pas serà la validació de les metodologies analítiques i l’obtenció de les acreditacions corresponents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona