Economia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

El grup francès Capfun ha adquirit el càmping Treumal de Torre Valentina, situat a primera línia de mar, al municipi de Calonge i Sant Antoni. La compra del Treumal és la primera de la companyia francesa a la Costa Brava. El càmping era propietat de diversos empresaris catalans, que han venut el 100% de les seves participacions a Capfun a través de la intermediació de l’advocat gironí Enric Bach.

El grup empresarial francès es va crear el 1992 i des de llavors ha adquirit més de 200 càmpings: 175 a França, 9 a l’Estat espanyol, 20 als Països Baixos i 3 a Anglaterra. Els nous propietaris del Treumal tenen l’objectiu de convertir el càmping en una “destinació de vacances de referència per als amants de la natura, el mar i l’esport”.

El càmping Treumal va obrir les portes el 1983 i va ser impulsat per Josep Maria Cabeza, que anteriorment havia dirigit el càmping Cala Gogó, juntament amb altres inversors. Consta de 8 hectàrees de terreny, amb 517 parcel·les i una capacitat per a 1.500 persones. El càmping té dos accessos directes a la platja: un a la cala Cristus i l’altre a la cala del Forn. També disposa d’habitatges mòbils i cotxes llit, a més d’estudis i habitacions totalment equipats i climatitzats. Les instal·lacions del Treumal es completen amb bar i restaurant, zona esportiva amb dues pistes poliesportives, zona lúdica, zona infantil, piscina i aparcament.

El 2010, el Treumal va rebre la distinció DCC al millor càmping de tot l’Estat. Cabeza va rebre fa un any i mig, a títol pòstum, el vuitè premi Jaume Genover i Roig, que concedeix l’Associació de Càmpings de Girona, entitat a la qual va estar sempre vinculat.

El grup Capfun destaca en una nota de premsa que el turisme de càmping, especialment arrelat a França, té cada cop més acceptació a l’Estat espanyol. En aquest sentit, destaca que el 2023 es va tancar amb una “xifra històrica” de 9,9 milions de viatgers, un 19,8% més que el 2019, l’últim any abans de la pandèmia, i un 4,7% més que el 2022, segons dades publicades per l’Instituto Nacional de Estadística (INE). A més, assenyala Capfun, Catalunya és la destinació preferida dels campistes a tot l’Estat. Una tercera part dels 1.000 càmpings que hi ha es troben a Catalunya. A les comarques de Girona n’hi ha 143, amb una especial implantació a la Costa Brava.

El grup francès atribueix el creixement del turisme de càmping a la “normalització social” després de la pandèmia. “El canvi de la mentalitat dels viatgers ha fet que desitgin més gaudir del seu oci en un entorn natural; això fa que els càmpings concentrin els seus esforços a seguir invertint en mesures ecològiques vinculades a les preferències dels campistes”, assenyala. En aquest sentit, Capfun destaca que, cada cop més, els càmpings adopten pràctiques sostenibles. Un 22% dels càmpings de l’Estat tenen energies renovables i un 55% disposen d’instal·lacions de reciclatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ