Economia

ECONOMIA

El Maresme pedala a favor de l’EuroVelo 8

La meitat dels municipis del Maresme han concretat les accions que volen dur a terme dins el projecte EuroVelo 8, que circularà per la carretera N-2. Gestionat pel Consell Comarcal, aprofitarà el pas per la comarca de la xarxa europea de rutes ciclistes EuroVelo per millorar la sostenibilitat turística del territori mitjançant la promoció del cicloturisme. Per dur-lo a terme, l’ens comarcal ha rebut una subvenció de 3 milions d’euros procedents dels fons europeus Next Generation que desenvoluparà en els propers dos anys i que s’estructuren en quatre eixos d’actuació: transició verda i sostenible, millora de l’eficiència energètica, transició digital i competitivitat. El primer eix incorpora actuacions en els elements naturals que perfilen i identifiquen el territori, com són les rieres, els boscos, les platges i els senders. En aquest sentit, malgrat que les accions sobre els senders, la gestió integrada de les rieres i les propostes que es faran als boscos beneficiaran tota la comarca, en el cas del Masnou ha mostrat el seu interès a incorporar una actuació específica de naturalització de rieres, Vilassar de Mar s’ha interessat per naturalitzar la platja i crear-hi una illa de frescor –un espai per crear ombra i donar aixopluc a l’usuari– i Malgrat de Mar ha demanat crear-ne una al municipi.

Pel que fa al criteri de millora de l’eficiència energètica, disposa del pressupost més alt amb 1,6 milions d’euros i es concentra en actuacions d’interconnexió del tram del Maresme EuroVelo 8 als municipis d’Arenys de Munt, Caldes d’Estrac, Calella, Malgrat de Mar, Montgat, Pineda de Mar, Palafolls i Santa Susanna. També inclou la instal·lació de pèrgoles ciclovoltaiques als laterals de l’eix pedalable al seu pas per Alella, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Calella, el Masnou, Montgat, Palafolls i Vilassar de Mar; i preveu la creació d’infraestructura ciclista per a bicicletes elèctriques i bicicletes (punts de recàrrega, reparació i neteja de bicicletes) a Arenys de Mar, Arenys de Munt, Caldes d’Estrac, Calella, Malgrat de Mar, Montgat, Pineda de Mar, Santa Susanna i Tiana. També es faran aparcaments segurs per a bicicletes a la majoria de municipis esmentats.

La transició digital, amb 473.650 euros de pressupost, inclou accions de màrqueting, digitalització i monitoratge que permetran tant la promoció del turisme sostenible a la comarca com l’accés en línia dels usuaris a diferents serveis com, per exemple, els fluxos turístics i les capacitats de càrrega elèctrica en temps real.

En darrer lloc, els 335.000 euros destinats a la competitivitat permetran, entre d’altres, la creació d’una secretaria tècnica per vetllar per l’eficiència dels projectes, actuacions a La Poma Bike Park de Premià de Dalt i la millora de la infraestructura turística i d’accessibilitat del passeig marítim de Mataró com a part d’un conjunt d’intervencions que permetin millorar la creació de nous serveis turístics i especialment els relacionats amb el cicloturisme.

Segons el conseller delegat de Planificació Estratègica del Consell Comarcal i cap de l’oposició de Calella, Xavier Ponsdomènech, el Consell Comarcal dotarà de serveis els diferents trams del traçat EuroVelo 8 que Territori s’encarregarà de certificar: “Desenvoluparem tota una xara d’equipaments a aquells municipis que s’han mostrat interessats i que beneficiarà en primer lloc la gent del territori i en segon lloc els turistes que ens vulguin visitar.” L’EuroVelo 8 o Ruta Mediterrània connecta Cadis amb Atenes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Alcampo d’Espai Gironès obrirà el 14 de juny

SALT
economia

Vueling veu una “oportunitat econòmica” a Catalunya per produir combustible sostenible d’aviació

barcelona
habitatge

Tombat el decret del govern per regular el lloguer de temporada

barcelona

Creuers, ‘champagne’ i caviar

conseller de famílies empresàries
economia

Els hotels reben 1,7 milions de turistes a l’abril

Barcelona

Promocionen l’oferta enogastronòmica i d’alta gamma a Manchester

GIRONA
CALONGE i ST. ANTONI

Bona acollida de la jornada de portes obertes del Campus de l’Experiència

CALONGE I ST. ANTONI
política

Sánchez retira la llei del sòl per evitar que el PP voti el vet d’ERC i Junts

madrid
QUERALBS

Posicions enrocades en les negociacions per la nova concessió de Vall de Núria

QUERALBS