Economia

La Generalitat assumirà la setmana que ve la concessió del primer permís de treballs als immigrants

El govern espanyol transferirà el 12 de febrer a la Generalitat la capacitat d'autoritzar inicialment els permisos de treball per a estrangers.

El dia 12 es reunirà a Madrid la Comissió Mixta de Transferències Estat-Generalitat, que presideix la ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, i en què el conseller d'Interior, Joan Saura, és el vicepresident.

L'acord comportarà el traspàs de personal, mitjans materials i recursos econòmics al govern català, encara que no s'han facilitat els detalls del traspàs.

Malgrat que el govern espanyol conserva encara bona part dels tràmits de regularització dels immigrants i que la Generalitat tindrà ara un major paper en aquest procés, l'objectiu és que l'immigrant tingui un únic interlocutor per tramitar totes aquestes gestions.

A la pràctica, seguirà corresponent a l'Estat la concessió dels permisos de residència, però la Generalitat gestionarà els de treball.

El passat 30 de juliol de 2008 la Comissió Bilateral Estat-Generalitat va aprovar el traspàs de la inspecció de treball, que serà efectiu al juny de 2009, i a més ja va atorgar a la Generalitat la capacitat de concedir "permisos inicials" de treball a estrangers.

Malgrat aquests acords, queda pendent encara el traspàs de la gestió de Rodalies i encara no hi ha data per a la reunió de la pròxima Comissió Bilateral Estat-Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.