Economia

Montilla crida a "sumar esforços" i concertar amb sindicats i patronals per sortir de la crisi

El president de la Generalitat ha considerat "positiu" que els problemes generats per la crisi "es manifestin al carrer"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha fet aquest dissabte una crida a "sumar esforços" i arribar a consensos, també amb sindicats i patronals, per sortir de la crisi. Montilla ho ha fet l'endemà que el govern espanyol plantegés a empresaris i sindicats una proposta de reforma laboral.

El president no ha fet una referència explícita a aquesta iniciativa, però sí ha aprofitat la seva visita institucional a l'Ajuntament de Molins de Rei, en el marc d'una visita a la Fira de la Candelera, per fer una crida a "treballar plegats" i "sumar esforços" per superar els moments de dificultats que comporta la crisi econòmica actual. "Siguem capaços de sumar i no de dividir", ha assegurat Montilla.

En un discurs a l'ajuntament, Montilla ha remarcat que les institucions estan "obligades, malgrat les circumstàncies, a donar resposta als problemes que tenen els ciutadans". Uns problemes "complexos" en un moment de "dificultats per a tothom, per a les famílies, les empreses i les institucions". "Tots patim la crisi, tots patim la caiguda d'ingressos", ha dit, en referència a la situació financera d'ajuntaments i govern de la Generalitat.

Montilla ha remarcat que "no s'ha d'enredar a la gent", sinó "dir el que passa". "Hem d'encertar amb les propostes i els camins, però reconeixent les dificultats que tenim i que tindrem", ha afegit.

Davant d'aquest escenari, el president de la Generalitat ha fet una crida a la unitat per fer front a la crisi. "Crec fonamental que treballem plegats, que sumem esforços, que siguem capaços de sumar i no de dividir, de mirar les coses que ens poden unir, que podem concertar amb sindicats i empresaris, o les institucions". Montilla ha recordat les mesures aprovades pel govern amb sindicats i patronals a finals del 2009 o el recent acord amb les entitats municipalistes.

"Hem de treballar plegats per mirar de sortir de la crisi, reconeixent la gravetat de la crisi, no enredant als ciutadans, sabent que l'etapa no serà fàcil", ha dit.

D'altra banda, el president ha considerat "positiu" que els problemes generats per la crisi "es manifestin al carrer". Montilla ho ha dit després que hagi estat rebut a Molins de Rei per un grup de treballadors Hayes Lemmerz de Sant Joan Despí, empresa que ha decidit tancar aquesta planta. "És positiu que els problemes es manifestin al carrer, que els governants mirem de ser a prop, conèixer i parlar amb la gent que té problemes", ha dit Montilla, que ha explicat que coneixia alguns dels treballadors i la història d'aquesta empresa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona