Economia

Els treballadors i la direcció de Lear arriben a un preacord per tancar l'empresa

L'acord estableix una indemnització de 50 dies per any treballat

Els treballadors i la direcció de la multinacional nord-americana Lear, amb la mediació de Salvador Álvarez, director general de Relacions Laborals del departament de Treball, després de més de deu hores de negociació han arribat a un principi d'acord sobre l'expedient de regulació d'ocupació d'extinció de 515 llocs de treball.

Aquest acord suposarà el tancament definitiu de la planta de Lear a Roquetes (Baix Ebre) el 30 d'abril del 2010, segons han informat fonts del comitè d'empresa.

L'acord estableix una indemnització de 50 dies per any treballat amb un topall de 42 mensualitats i 150.000 euros de límit d'indemnització. A més, s'estableixen prejubilacions per als empleats a partir de 55 anys.

Els sindicats han manifestat que aquest dijous hi haurà una assemblea informativa a la planta de Lear de Roquetes per explicar l'acord als treballadors i que en uns dies encara no concretats es convocarà una nova assemblea per votar el principi d'acord.

A la sortida de la reunió, a dos quarts de dues de la matinada d'aquest dijous, els representants sindicals han qualificat l'acord com "el millor possible"; "el millor a què es podia arribar"; "l'acord real i possible"; i "tot i no ser un bon acord és l'acord possible".

27 milions per a indemnitzacions
Una de les dificultats per arribar a un acord entre les parts durant les més de deu hores de negociació ha estat l'antiguitat d'una gran part de la plantilla, que incrementa la partida econòmica que l'empresa ha de destinar a cobrir les indemnitzacions. Amb el principi d'acord, l'empresa destinarà poc més de 27 milions d'euros a cobrir les indemnitzacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Diputació i Cecot renoven el programa per garantir el relleu d’empreses en actiu

Terrassa

L’operador Jet2holidays creix un 20% a l’aeroport de Girona

vilobí d’onyar
Economia

Collboni diu que “s’activaran totes les palanques” per evitar els efectes de la massificació turística

Barcelona
Economia

El Port de Barcelona busca aliances amb el Quebec

Barcelona
turisme

Cardona s’incorpora a la ruta de productors de sal europeus

CARDONA
TURISME

L’hotel Sa Punta es modernitza i explora allargar temporades

BEGUR

El preu s’encén i s’apaga

Barcelona
Anna Colomer
Coach i experta en dinàmiques d’alt impacte

“L’impacte emocional de caminar sobre vidres i brases transforma”

Barcelona
Informació especial

Windforce 3D apropa la impressió 3D a les activitats més industrials