Economia

Tremosa proposa limitar a 5.800 hectàrees la zona protegida del canal Segarra-Garrigues

Es compromet a impedir que Catalunya es converteixi "en la reserva índia d'Europa"

El cap de llista de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, s'ha compromès aquest diumenge a lluitar des de Brussel·les per limitar a 5.800 hectàrees la Zona Especial de Protecció per a les Aus (ZEPA) al canal Segarra-Garrigues, en lloc de les 40.000 previstes per la UE.

Després de visitar la Casa Museu del Canal d'Urgell, a Mollerussa, Tremosa ha criticat els "fonamentalistes" ecologistes que propugnen una protecció del medi ambient que pot fer inviable el canal Segarra-Garrigues, i ha censurat el govern català per la seva "desídia" en no saber frenar les directives europees de caire "soviètic" que ha anat ampliant la ZEPA.

Tremosa ha recordat que els anteriors governs de Jordi Pujol "van invertir 1.600 milions d'euros" al canal Segarra-Garrigues per guanyar 70.000 noves hectàrees de regadiu, amb 5.800 hectàrees sota protecció, però el 2006 es va dictar una directiva europea per ampliar les zones protegides fins a 26.000 hectàrees i, ja al 2009, es va ampliar encara més, fins a les 40.000 hectàrees.

"Des del Parlament Europeu, em comprometo a impedir que Catalunya es converteixi en la reserva índia d'Europa", ha promès el candidat, decidit a recuperar la xifra de 5.800 hectàrees sota protecció per a les aus, perquè "els animals són tan importants com les persones, no més".

Per a Tremosa, darrere dels plans europeus d'ampliació de les zones protegides al canal Segarra-Garrigues hi ha interessos ocults del sector agrícola del nord d'Europa: "Les directives europees que plouen contra el canal no són innocents, molt possiblement hi ha darrere interessos de pagesos del nord d'Europa, que saben del potencial agroalimentari de les terres de Lleida".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona